Вавринка бесен: Швейцарските журналисти не стават

25 Окт., 2019
332 преглеждания

 

Вавринка бесен: Швейцарските журналисти не стават

Вавринка бесен: Швейцарските журналисти не стават

Вавринка бесен: Швейцарските журналисти не стават

Носителят на три титли турнири от Големия шлем Стан Вавринка се обиди на въпрос на репортер защо не може да си върне нивото след контузията. Припомняме, че през 2017 г. Вавринка беше достигнал до №3 в ранглистата, но претърпя операция на коляното, заради която не игра 6 месеца. В момента швейцарецът е №15 в ранглистата.

Той изтъкна, че с постигнатото в кариерата си до момента заслужава повече уважение. „Имам чувството, че (според журналистите) изпращам лош сезон. Поради тази причина не ми говори с журналисти. В края на краищата съм на 15-то място в ранглистата и все още имам шанс да стигна до финалите на АТП.

А вие ме питате за предишното ми ниво? През последните години само играчите от Голямата тройка (Надал, Джокович, Федерер) печелят титлите от Големия шлем. Не забравяйте това. Плюс това се връщам след сериозна контузия.

Месец след US Open имах проблеми, но успях да стигна до финала в Антверпен (загуби от Анди Мъри). Аз съм един от малкото, които успяха да победят Новак Джокович, макар той да трябваше да се откаже. След подобна контузия е необходимо време. Така че този сезон може да се счита за успешен за мен.

Само най-силните ме победиха. Да, не спечелих трофей от Шлема, но кой го направи? Само Надал и Джокович. Искам ли да завърша сезона в Топ 10?

Да! И да спечеля нова титла от Шлема? Да! Но трябва да гледаме на нещата реалистично.

Няма как само да щракна с пръсти и да си върна предишното ниво. Според мен журналистите в Швейцария не стават. След няколко години ще има много по-малко швейцарци в тура, особено при мъжете. Тогава ще разберете, че да си №15 в света е добър резултат“, каза Вавринка, цитиран от Tages Anzeiger.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title