Париж: Ясни са съперниците на Надал, Медведев и Зверев

29 Окт., 2019
334 преглеждания

 

Париж: Ясни са съперниците на Надал, Медведев и Зверев

Париж: Ясни са съперниците на Надал, Медведев и Зверев

Париж: Ясни са съперниците на Надал, Медведев и Зверев

Последният за годината турнир от сериите „Мастърс“ – надпреварата в Париж – започна без големи изненади. Рафаел Надал ще се изправи в първия си мач срещу Адриан Манарино от Франция, който на старта надигра квалификанта Каспър Рууд с 6:4, 6:2. В Париж Рафа ще се опита да задържи преднината си пред Новак Джокович на върха в годишната ранглиста, която определя №1 в края на сезона. Макар да имат само 2 години разлика във възрастта, Надал и Манарино са се срещали само веднъж в официален двубой – през 2016-та година в Пекин, а победата е за Рафа.

Съперник на финалиста от US Open Данийл Медведев във втори кръг също ще бъде французин – Жереми Шарди. Той се наложи с 5:7, 6:3, 7:5 над Сам Куери. 23-годишният Медведев търси своята победа №60 от началото на сезона. Ясен е съперникът и на поставените под №5 и №6 в схемата Доминик Тийм и Александър Зверев.

Тийм, който преди дни спечели титлата във Виена, ще има тежка задача на старта срещу Милош Раонич. Канадецът се наложи с 6:3, 6:2 над Камерън Нори от Великобритания. Зверев също ще има сериозно предизвикателство в лицето на Фернандо Вердаско. Испанският ветеран отстрани Борна Чорич след обрат – 3:6, 6:4, 6:3.

Шампионът от миналата година и поставен под №8 в схемата Карен Хачанов пък ще се изправи срещу Ян-Ленард Щруф в първия си мач като носител на трофея. Щруф се наложи с 4:6, 7:5, 6:2 над Йошихито Нишиока. В един от най-интересните двубои от първи кръг, местният любимец Жо-Вилфред Цонга сломи съпротивата на Андрей Рубльов. Французинът се наложи с 4:6, 7:5, 6:4 над Рубльов, който се намира в добра форма през сезона.

Следващият съперник на Цонга ще бъде още по-тежък – поставеният под №10 в схемата Матео Беретини. Още във втори кръг в Париж ще видим и сблъсък между двама бивши носители на титли от Големия шлем – Стан Вавринка и Марин Чилич. 16-тия в схемата Вавринка почива на старта, а Чилич достигна до този двубой след победа със 7:6(5), 6:4 над Хуберт Хуркаш от Полша. Победителят от този мач пък ще играе с победителя от мача Надал – Манарино в трети кръг.

Днес своето участие в Париж ще започне и Григор Димитров, който излиза срещу представителя на домакините Юго Юмбер. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК!

Menu Title