Федерер отказа участие в ATP Cup

30 Окт., 2019
298 преглеждания

 

Федерер отказа участие в ATP Cup

Федерер отказа участие в ATP Cup

Федерер отказа участие в ATP Cup

Роджър Федерер няма да вземе участие в дебютното издание на новата отборна надпревара в мъжкия тенис – ATP Cup. Състезанието ще се проведе в началото на 2020-та година за първи път и в него ще вземат участие 24 държави, които успеят да се класират, благодарение на ранкинга на своята първа ракета. Световният №3 в момента Роджър Федерер отдавна класира за участие своята Швейцария. Маестрото обаче няма да се появи в един от австралийските градове, които ще приемат надпреварата между 3 и 12 януари – Бризбън, Пърт и Сидни.

Нещо повече – тъй като и Стан Вавринка е отказал участие, Швейцария губи мястото си в турнира, тъй като следващия швейцарец в ранглиста – Хенри Лааксонен – е извън Топ 100. Това отваря вратите за нов участник, пише TennisWorldUSA. Съобщението за отказ от участие беше публикувано от Федерер в неговия профил в социалните мрежи. „С голямо съжаление оттеглям заявката си за участие в дебютното издание на ATP Cup.

Когато преди месец приех да участвам, беше наистина трудно решение, защото означаваше по-малко време у дома със семейството и много активен старт на сезона. След много разговори със семейството и екипа ми относно предстоящата година, реших, че тези две допълнителни седмици у дома ще бъдат от съществено значение както за моята игра, така и за семейството ми. Боли ме, че няма да бъда част от това вълнуващо събитие, но това е правилното решение, ако искам да удължа своя период в ATP тура като играч. Съжалявам за всички причинени неуредици и разочаромание, което моето решение ще донесе на феновете, но се надявам да ме разберат.

Очаквам с нетърпение срещата си с моите австралийски фенове по време на Australian Open“, написа Федерер. Решението беше прието от директора на австралийския тенис Крейг Тили, който заяви, че съжалява, но разбира швейреца. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title