Григор Димитров изнесе Мастърс лекция на Тийм

31 Окт., 2019
256 преглеждания

 

Григор Димитров изнесе Мастърс лекция на Тийм

Григор Димитров изнесе Мастърс лекция на Тийм

Григор Димитров изнесе Мастърс лекция на Тийм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж за първи път в кариерата си. Това стана факт, след като най-добрият ни тенисист победи с 2:0 сета Доминик Тийм, в отделните части 6:3, 6:2 след малко повече от час игра.Димитров изигра най-силния си двубой от началото на годината. Българинът контролира събитията на корта от първата до последната точка и в нито един момент не позволи на Тийм да му се противопостави.

Ранен пробив в третия гейм се оказа достатъчен за Григор да вземе първия сет. През втората част Димитров отново проби рано, но този път дублира и с късен брейк, с който тотално скъса надеждите на Тийм да вземе нещо от този мач. Това беше пети сблъсък между двамата, а Григор записа трети успех. Любопитен е фактът, че в предишните два пъти, когато Димитров побеждава Тийм впоследствие печели и трофея (Бризбън 2017, Лондон 2017).

В спор за място на полуфиналите Григор ще срещне Кристиан Гарин. По-рано днес 23-годишният чилиец надви в 3 сета Жереми Шарди след близо два часа и половина игра. Димитров и Гарин не са изправяли един срещу друг до момента. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title