Надал се справи с Вавринка за място в Топ 8 в Париж

1 Ное., 2019
316 преглеждания

 

Надал се справи с Вавринка за място в Топ 8 в Париж

Надал се справи с Вавринка за място в Топ 8 в Париж

Надал се справи с Вавринка за място в Топ 8 в Париж

Рафаел Надал записа втора победа след завръщането си на корта, като в двубой от трети кръг на „Мастърс“ турнира в Париж се наложи с 6:4, 6:4 над Стан Вавринка. Испанецът се класира за четвъртфиналите в турнира, който е първи официален ранкинг турнир за него след титлата на US Open. Той ще играе на тази фаза в Париж за седми път. Рафа регистрира своята 19-та победа над Вавринка, който има три успеха над испанеца.

Последните шест сблъсъка между двамата вече са спечелени от Надал. „Сервисът ми работеше добре днес, както и волетата. Няколко пъти излизах край мрежата със сервис – воле. Бях фокусиран и се опитвах да задържам подаването си през цялото време“, каза Надал, който спечели всичките си 10 точки след излизане край мрежата.

Следващият съперник на Надал ще бъде намиращият се в отлична форма местен любимец Жо-Вилфред Цонга. Французинът спаси два мачбола в мача си срещу Ян-Ленард Щруф и го победи с 2:6, 6:4, 7:6(6), въпреки че изоставаше с 6:4 точки в тайбрека на третата част. Цонка е носител на трофея в Париж през 2008-ма година, а в този случай преследва третата си титла през кампанията. Той обаче изостава с 4:9 победи в преките мачове срещу Надал.

Друг французин – Гаел Монфис – е на една победа от място във финалите на ATP за втори от в кариерата си. Монфис се наложи с 4:6, 6:4, 6:1 над Раду Албот в трети кръг. Французинът се нуждае от победа на четвъртфиналите срещу Денис Шаповалов и ще заеме последното осмо място в Лондон. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title