Представяме ви Кристиан Гарин, следващия съперник на Григор Димитров

31 Окт., 2019
287 преглеждания

 

Представяме ви Кристиан Гарин, следващия съперник на Григор Димитров

Представяме ви Кристиан Гарин, следващия съперник на Григор Димитров

Представяме ви Кристиан Гарин, следващия съперник на Григор Димитров

Григор Димитров ще се изправи срещу Кристиан Гарин на четвъртфиналите на турнира в зала в Париж. До момента българинът и чилиецът никога не са се изправяли един срещу друг на корта. Гарин е на 23 години и се радва на най-добрия си сезон в професионалния тур. През годината той участва на три финала, като спечели две титли.

В началото на март Гарин игра за трофея в Сао Пауло, Бразилия (АТП 250, клей), но отстъпи на финала пред Гуидо Пея. Месец по-късно в Хюстън (АТП 250, клей) чилиецът спечели първия си трофей, побеждавайки на финала Каспър Рууд. В началото на май чилиецът отново се похвали с титла. Той беше над всички в Мюнхен (АТП 250, клей), където на финала надви Матео Беретини.

По-рано в турнира Гарин беше отстранил Марко Чекинато, Александър Зверев, Диего Шварцман и Яник Маден. През втората половина на сезона обаче чилиецът не може да се похвали с големи успехи. Преди да участва в Париж той беше в серия от 3 последователни загуби. В петък Гарин ще дебютира на четвъртфинал на турнир от Мастърс 1000 сериите.

Макар да е постигнал всичките си успехи до момента на клей, чилиецът признава, че обича най-много да играе на твърди кортове. Определя за свой любим турнир US Open, а сред идолите му са Роджър Федерер, Карлос Моя, Марат Сафин и Гийермо Кориа. Тренира в столицата на Аржентина Буенос Айрес, а най-много обича да похапва суши и пица. Рекордното класиране на Гарин в ранглистата е достигането до №32 (юни, 2019 г.

). Започна седмицата като №42, но с достигането на четвъртфиналите в Париж ще се доближи до върховото си постижение, което при победа вероятно ще бъде подобрено.В първите три кръга в Париж чилиецът победи последователно Пабло Куевас, Джон Иснър и Жереми Шарди, като в двубоя с французина отрази три последователни мачбола в тайбрека на третия сет. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title