Джокович надви Димитров в равностойна битка

2 Ное., 2019
418 преглеждания

 

Джокович надви Димитров в равностойна битка

Джокович надви Димитров в равностойна битка

Джокович надви Димитров в равностойна битка

Новак Джокович се класира за финала на Мастърс 1000 турнира в Париж. Световният №1 победи в два сета Григор Димитров, в отделните части 7:6 (5), 6:4 в изключително равностоен двубой.Най-добрият български тенисист има за какво да съжалява, тъй като в тайбрека на първия сет имаше преднина 5:4 точки и два сервиса на своя страна, но след паметна грешка в близост до мрежата отстъпи в резултата. През втората част Ноле издебна своя момент и заслужи класирането си за финала, където ще срещне Рафаел Надал или Денис Шаповалов.

Загубата днес официално сложи край на сезона за Григор Димитров, който от утре ще се върне в Топ 20 на ранглистата. В първия сет двамата предложиха изключително равностойна игра, като успяваха категорично да взимат сервис-геймовете си. След като нямаше нито една точка за пробив, заслужено сетът се реши в тайбрек, в който драма не липсваше. Димитров започна впечатляващо и поведе с 5:3 точки.

При 5:4 българинът имаше два сервиса на своя страна, с които можеше да приключи сета. При първата точка последва разиграване от над 30 удара, което за съжаление приключи с грешка на Димитров от отлична позиция. В крайна сметка Джокович успя да направи пълен обрат и след 7:5 точки измъкна първата част. През втората част играта беше равностойна до петия гейм, когато Джокович стигна до първи точки за пробив от началото на срещата.

Сърбинът успя да реализира втория открил се пред него брейкбол, след което с лекота взе подаването си за преднина от 4:2 гейма. До края на срещата Димитров не успя да отговори на предизвикателството и отстъпи в два сета. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title