Григор Димитров ще играе на АТП Къп

8 Ное., 2019
84 преглеждания

 

Григор Димитров ще играе на АТП Къп

Григор Димитров ще играе на АТП Къп

Григор Димитров ще играе на АТП Къп

Григор Димитров ще вземе участие в дебютното издание на отборната надпревара АТП Къп, която ще се проведе в Австралия в началото на годината. Това потвърди лично най-добрият ни тенисист, който днес даде пресконференция в София. „АТП Къп помага на всички, всички сме в Австралия в началото на годината. Винаги сме харесвали отборните турнири, за мен така се пада в момента, че е много добре да играя АТП Къп.

Ще се радвам и за всички млади играчи, които ще са с мен. Надявам се за тях да е едно добро преживяване. Предстоят доста разговори с момчетата. Искам да разбера кой къде е на конкретни дати, дали са свободни, къде ще тренират“, коментира Димитров.

АТП Къп ще се проведе в три града в Австралия (Бризбън, Сидни и Пърт) в рамките на 10 дни. В надпреварата ще участват общо 24 отбора. Турнирът ще носи и точки за ранглистата и ще служи за генерална подготовка за първия за сезона шлем – Australian Open. Димитров подчерта, че към момента не планира да участва за Купа „Дейвис“.

„Купа „Дейвис“ губи от стойността си. Не съм играл за Купа „Дейвис“, така че към момента Олимпийските игри не влизат в плановете ми. Не виждам на кого мога да помогна за Купа „Дейвис“. Относно „Лейвър къп“ – това е нещо съвсем различно“.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title