12 години по-късно – Ноле, Рафа и Роджър отново на върха

9 Ное., 2019
338 преглеждания

 

12 години по-късно - Ноле, Рафа и Роджър отново на върха

12 години по-късно - Ноле, Рафа и Роджър отново на върха

12 години по-късно – Ноле, Рафа и Роджър отново на върха

Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович бяха поставени на първите три места в схемата, когато за първи път играха заедно на финалите на ATP през далечната вече 2007-ма година. 12 години по-късно, тримата отново повеждат схемата на заключителния турнир за най-добрите осем играчи през сезона. Роджър Федерер спечели титлата в онова издание на надпреварата. Швейцарецът излезе с две победи и една загуба от група с Николай Давиденко, Анди Родик и Фернандо Гонзалес.

Новак Джокович не успя да излезе от групата, след като допусна три поражения в мачовете си с Рафаел Надал, Давид Ферер и Ришар Гаске. Победител в тази група се оказа Ферер, който взе три победи, включително над Рафа, останал втори.Това означаваше полуфинал между Надал и Федерер, спечелен от Маестрото с 6:4, 6:1 – една от 16-те победи на Федерер срещу Надал в 40 мача помежду им през годините. В другия полуфинал Ферер надви Анди Родик и така достигна eдинственият си финал в тази надпревара.

Там обаче не успя да запише победа над Федерер, както няма да го стори до края на кариерата си – испанецът завърши със 17 загуби от 17 сблъсъка с Маестрото. Федерер е играчът с най-много титли от турнира в Откритата ера – шест. Той е и най-възрастният шампион – рекорд, който датира още от 2011-та година, когато спечели трофея на 30-годишна възраст. Най-младият шампион е 19-годишният Джон Макенроу през 1978-ма.

Логично Федерер държи рекорда и за най-много победи – 57. Актуалният носител на трофея от Лондон е Александър Зверев, който през миналата година успя да победи Новак Джокович на финала, а преди това и Роджър Федерер. Преди това шампион беше Григор Димитров, е преди него – Анди Мъри. В периода между 2012-та и 2015-та неизменно с трофея се прибираше у дома Новак Джокович.

Залогът тази година за Ноле е и завръщане на върха в ранглистата, където беше изместен от Рафаел Надал. Испанецът води с около 600 точки на Джокович, но участието му и представянето му е под сериозна въпросителна заради физическото му състояние. Надпреварата този сезон започва в неделя, 10 ноември, с мачовете от група „Бьорн Борг“, където са Джокович, Федерер, Беретини и Тийм. /на снимката – официалният плакат от 2007-ма година/ _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title