Тийм: Мач с Джокович е най-голямото предизвикателство

11 Ное., 2019
299 преглеждания

 

Тийм: Мач с Джокович е най-голямото предизвикателство

Тийм: Мач с Джокович е най-голямото предизвикателство

Тийм: Мач с Джокович е най-голямото предизвикателство

Доминик Тийм не скри задоволството си от успешния старт на финалите на АТП в Лондон. В първата си среща от група „Бьорн Бирг“ австриецът изненадващо се наложи в два сета над Роджър Федерер, в отделните части 7:5, 7:5. „За да имам шанс да го победя, всеки един елемент от играта ми трябва да работи“, коментира Тийм след двубоя. „Днес точно това се случи.

Представих се много добре. Изиграх добър мач като цяло. Сервирах и посрещах добре, а това са двете най-важни неща, когато говорим за игра на закрито. Разбира се, последният гейм също беше ключов.

Дори не искам да мисля какво можеше да се случи, ако Роджър беше успял да върне пробива и да играем тайбрек. Изключително доволен съм от представянето ми сервирайки за мача“. „Като цяло победата беше много приятна. Всеки път, когато се изправя срещу Роджър изпитвам голяма чест.

Да победиш Федерер е невероятно чувство, особено на твърди кортове в зала, където той се чувства в свои води“. С успеха в неделя Тийм вече води с 5-2 в преките дуели с Федерер. Тази година те се срещнаха 3 пъти, като победител винаги излизаше австриецът. Във вторник Тийм ще срещне Новак Джокович, който нямаше проблеми на старта срещу Матео Беретини – 6:2, 6:1.

„За мен той (Джокович) е най-добрият в света в момента. Той го доказа в „Берси“, където не извади на показ най-добрите си удари, но въпреки това спечели титлата с лекота. Представете си колко високо е нивото му. В момента, да се изправиш срещу Джокович е най-голямото предизвикателство“, категоричен е Тийм.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Menu Title