Тийм: Това беше най-добрият мач в кариерата ми

13 Ное., 2019
316 преглеждания

 

Тийм: Това беше най-добрият мач в кариерата ми

Тийм: Това беше най-добрият мач в кариерата ми

Тийм: Това беше най-добрият мач в кариерата ми

Доминик Тийм трудно намираше думи да опише как се чувства след успеха над 5-кратния шампион Новак Джокович на финалите на АТП в Лондон. Австриецът се наложи с 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5) след близо 3 часа игра в „О2 Арена“, като по този начин си гарантира класиране за полуфиналите. „Това беше, вероятно, най-добрият мач, който съм играл. Беше абсолютна класика, епичен двубой.

От време на време на големите турнири се случват подобни срещи“, който вече с баланс 3-6 победи в преките двубои с Джокович.„Знаех, че трябва да изиграя мач като този, за да мога да го победя. Срещу всеки един, който се е класирал за финалите тук, трябва да играя на ръба на възможностите си, ако искам да спечеля. Направих го срещу Роджър на старта, направих го и сега.

В момента Новак вероятно е най-добрият тенисист в света, затова трябваше да направя нещо невероятно, необичайно, и точно това сторих.удрях топката много, много здраво“.26-годишният тенисист стана първият австриец, който се класира за полуфиналите на заключителния турнир на АТП. В предишните си три участия в Лондон Тийм беше записал само една победа.

„Изключително уверен съм. За първи път успях да победя в последователни срещи двама от Големите трима, което ме изпълва с положителна енергия. Супер щастлив и горд съм, че се класирам за полуфиналите за първи път. Ще се опитам да играя на ниво и срещу Матео Беретини в четвъртък“.

Тийм, заедно с Джокович, има спечелени 5 титли от началото на годината. Ако триумфира в Лондон, той ще грабне най-ценното отличие в кариерата си до момента. „Ако спечеля тук, то това ще бъде най-големият успех в кариерата ми до момента. За мен турнирът тук е на едно ниво с Големия шлем.

Тук е изключително трудно да спечелиш, защото срещаш само състезатели от Топ 10. Вероятно това е турнирът, който е най-трудно да бъде спечелен в целия календар на АТП“. _____

Menu Title