Надал направи обрата на сезона

13 Ное., 2019
318 преглеждания

 

Надал направи обрата на сезона

Надал направи обрата на сезона

Надал направи обрата на сезона

Рафаел Надал направи фамозен обрат във втория си двубой от финалите на АТП в Лондон. Испанецът се наложи с 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4) над Данийл Медведев в повторение на финала на US Open от този сезон. Матадора изоставаше с 1:5 гейма във финалния трети сет, но успя да осъществи впечатляващ обрат, с който съхранява шансовете си за продължаване на полуфиналите. По-късно тази вечер е двубоят между Александър Зверев и Стефанос Циципас, като при победа на Зверев – Медведев е аут от турнира.

В първия сет и двамата тенисисти бяха солидни на сервис, като Медведев загуби едва шест точки при своите подавания, а Надал даде само една точка за пробив на съперника си, но я отрази. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който световният номер 4 се наложи със 7:3.Рафа вдигна оборотите във втората част и стигна до два пробива, за да вкара мача в трети сет. Той започна с тотална доминация на Медведев, който поведе с два пробива и 5:1.

Надал обаче не се отказа и спечели пет от следващите шест гейма, за да дръпне с 6:5, като по пътя си отрази един мачбол и на два пъти проби, когато съперникът му сервираше за мача. В последвалия тайбрек след девет спечелени точки на сервис руснакът трепна пръв и допусна грешка, и в крайна сметка Надал затвори мача след два часа и 48 минути игра. _____

Menu Title