Тийм: Присъствието на Циципас е добра новина за тениса

18 Ное., 2019
308 преглеждания

 

Тийм: Присъствието на Циципас е добра новина за тениса

Тийм: Присъствието на Циципас е добра новина за тениса

Тийм: Присъствието на Циципас е добра новина за тениса

Според Доминик Тийм, финалът на сезона в Лондон може да се окаже превю за предстоящия нов сезон в АТП тура. В „О2 Арена“ австриецът се изправи срещу Стефанос Циципас и след епична трисетова битка гръцкият талант спечели най-голямата титла в кариерата си до момента. Любопитен е фактът, че преди 3 години Тийм беше поканил Циципас да му бъде спаринг-партньор в Лондон, а в неделя загуби от него в двубоя за трофея. „Той игра страхотно във финала.

Той игра много силно през целия турнир. Стефанос е голям шампион и заслужи да спечели титлата на 100%“, коментира Тийм на пресконференцията след финала. „Циципас е добра новина за тениса като цяло, защото притежава изключително атрактивен стил на игра, красива техника, изпълнява бекхенд с една ръка. Радвам се, че той е сред топ играчите и съм сигурен, че ще се бори за големите титли в следващите години.

Сигурен съм също, че ще имам своите шансове да се боря с него в следващите ни битки, в които ще се изправим. Надявам се, че ще играем един срещу друг още много големи мачове“.Тийм винаги се е представял силно на клей, но в края на настоящия сезон демонстрира и страхотно израстване в играта на бързите твърди кортове. Той спечели титлите в Пекин и Виена, а по-рано през годината триумфира и с най-голямата си титла в Индиън Уелс, където на финала пречупи Роджър Федерер.

„След US Open съм супер щастлив от развитието на играта ми. В Индиън Уелс хард кортът е много бавен. Условията за игра там ми паснаха отлично, чувствах се като на клей. Но тук, или във Виена, Пекин и Шанхай, където показах страхотен тенис, го направих на настилка, на която в миналото изпитвах много затруднения.

Невероятно постижение е достигането до финала в Лондон. Макар да записах тежко поражение, в главата ми ще остане ясната представа за прогреса в играта ми през последните месеци“, коментира Тийм. _____

Menu Title