Турнирът в Ухан ще има нова шампионка

28 Сеп., 2016
176 преглеждания

 

Турнирът в Ухан ще има нова шампионка

Турнирът в Ухан ще има нова шампионка

Турнирът в Ухан ще има нова шампионка

Светлана Кузнецова сложи край на опита на Винъс Уилямс да защити титлата от силния турнир на твърди кортове в Ухан, Китай. В двубой от III кръг, рускинята се наложи с категоричното 6:2, 6:2 и детронира шампионката от миналата година, проправяйки си път към четвъртфиналите. „Беше добър мач. Не мисля, че Винъс игра на предела на възможностите си.

Но от друга страна аз бях уверена и играх добре”, коментира Кузнецова след последната точка.„Не се възползвах от всичките си възможности през втория сет, но все пак успях да го затворя с 6:2. Усетих, че в края Винъс започна да играе добре, затова беше важно да хвана момента и да приключа двубоя”, каза още рускинята, която на четвъртфиналите ще срещне Каролина Вожняцки или Агниешка Радванска.Силно представяне на Кузнецова в Ухан може да й позволи да влезе в борбата за място на финалите на WTA в Сингапур.

Рускинята започна турнира на 400 точки зад 8-ата в моментната класация Карла Суарес Наваро.Шансове за място в Сингапур запазва и Йохана Конта, която елиминира по-рано през деня Суарес Наваро след 7:5, 7:6 (6). На четвъртфиналите Конта ще срещне победителката от двубоя Ангелик Кербер – Петра Квитова.

Menu Title