Йохана Конта си гарантира дебют в Топ 10

8 Окт., 2016
332 преглеждания

 

Йохана Конта си гарантира дебют в Топ 10

Йохана Конта си гарантира дебют в Топ 10

Йохана Конта си гарантира дебют в Топ 10

Йохана Конта се справи с Мадисън Кийс и се класира за финал на турнира на твърди кортове в Пекин, който е от категория „Премиер задължителен”. Благодарение на успеха в понеделник Конта ще стане първата представителка на Великобритания, достигнала до Топ 10 на ранглистата от 32 години насам. Това лято в Монреал, пред Конта се беше открила възможност да атакува Топ 10, но тогава допусна изненадваща загуба от №121 в света Кристина Кучова. Този път обаче великобританката не допусна изненади и пребори Кийс със 7:6 (1), 4:6, 6:4.

„Определено се наслаждавам на престоя си тук. За първи път съм в Пекин и се надявам, че още много време ще играя тук. Атмосферата е невероятна, кортът е красив, наистина е удоволствие да играя тук”, коментира Конта в интервюто на корта. „Не мисля, че имах някаква тайна за победата днес.

Тя (Кийс) е състезател от висока класа, притежава отлични удари. Аз просто се опитвах да достигна до повече топки и да се възползвам от възможностите, които се откриват пред мен”. На финала Конта ще срещне Елина Свитолина или Агниешка Радванска. „Чувството е специално.

Както вече казах, наслаждавам се на престоя си тук и се надявам да остана възможно най-дълго. Чувствам се благословена, че утре ще имам възможността да играя на финал”. В понеделник Конта ще стане 119-ата различна тенисистка, която достига до Топ 10 на ранглистата от нейното създаване през ноември 1975-а. Йохана ще стане четвъртата представителка на Острова, която става член на Топ 10 след Виргиния Уейд, Сю Баркър и Джо Дюри (август 1984).

Menu Title