Плакатъг на Ролан Гарос е посветен на Кюртен

13 Дек., 2016
949 преглеждания

 

Плакатъг на Ролан Гарос е посветен на Кюртен

Плакатъг на Ролан Гарос е посветен на Кюртен

Плакатъг на Ролан Гарос е посветен на Кюртен

Плакатъг на Ролан Гарос е посветен на Кюртен Свързани турнири
Ролан ГаросТагове
плакат ролан гарос кюртен 13-12-2016 16:22 | Любомир Тодоров Организаторите на Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос“ представиха плаката за изданието на турнира от Големия шлем в Париж през 2017 година.Той е дело на 55-годишния бразилец Вик Мунис, който е модерен художник, използващ фотография в творчеството си. За разлика от много от предишните плакати южноамериканецът е направил семпъл, но въздействащ постер, базиран на снимка.Точно 20 години след първата титла на своя сънародник Густаво Кюртен артистът отдава почит на Гуга и сърцата, които рисуваше на корта с ракетата си, пише в съобщението до Tennis24.

bg.“Фокусирах се върху цветовете на плаката. Смесих няколко пигмента, за да получа най-накрая прецизна сянка на клея. За цветовете съм използвал материали от Африка, Азия и Австралия.

След като „Ролан Гарос“ е международен турнир, можете да вземете частици от този клей от всяка страна, участваща тук“, коментира Мунис.Едва за втори път в историята постерът на състезанието в Париж е базирано на фотография. Първи направи това американецът Доналд Липски през 1995 година. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни

Menu Title