Анди Мъри бе номиниран за рицар

13 Дек., 2016
243 преглеждания

 

Анди Мъри бе номиниран за рицар

Анди Мъри бе номиниран за рицар

Анди Мъри бе номиниран за рицар

Анди Мъри бе номиниран за рицар Свързани играчи
Анди МъриТагове
Анди Мъри орден рицар 12-12-2016 23:14 | Tennis24.bg 2016 година ще остане записана със златни букви в паметта на Анди Мъри. В нея шотландецът стана за пръв път баща, записа най-добрия си сезон, спечели отново олимпийско злато и завърши на върха на световната ранглиста. Черешката на тортата пък може да се окаже рицарска титла.

Според в. „Сънди Таймс“ той е в новогодишния списък с номинациите за рицарство. Сред предложените за голямата чест са всички британски олимпийски шампиони от Рио. Както е известно Великобритания спечели рекордните в историята си 67 медала това лято.

„Повечето, ако не и всички олимпийски шампиони са предложени“, коментираха от двора.Номинациите ще бъдат разгледани от специален комитет по избора. След това избраните трябва да бъдат одобрени от премиера, а последната инстанция за одобряване е Кралицата.Самият Мъри обаче е скептичен относно рицарското си звание.

Традиционно скромен, той обяви, че е „твърде млад“ за титлата. „Това очевидно е огромна чест, най-голямата, която можеш да получиш в тази страна. Но не знам. Мисля, че съм твърде млад за такова нещо.

Още много неща могат да се объркат, може да направя много грешки.“, каза тенисистът. Аргументите му явно са взети предвид и от Двореца. Източникът на „Сънди таймс“ допълва: „Мислите му наистина са логични и ще бъдат взети предвид“.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни

Menu Title