Откриват паметник на Род Лейвър

17 Дек., 2016
269 преглеждания

 

Откриват паметник на Род Лейвър

Откриват паметник на Род Лейвър

Откриват паметник на Род Лейвър

Откриват паметник на Род Лейвър Свързани турнири
Australian OpenТагове
род лейвър мелбърн статуя 17-12-2016 12:03 | Любомир Тодоров В Мелбърн парк, където се провежда Откритото първенство на Австралия, предстои да бъде открит паметник приживе на Род Лейвър.Статуята е дело на известната скулпторка Лиз Джонсън и ще бъде официално открита дни преди началото на турнира от Големия шлем през януари догодина.Лейвър е единственият тенисист, правил Голям шлем в Оупън ерата. През 1969 година австралийският левичар печели последователно Australian Open, „Ролан Гарос“, Уимбълдън и US Open.

Той прави Шлем и преди това – през 1962 година.На името на 78-годишния Род Лейвър е наречен и централният корт в Мелбърн парк. Догодина започва и провеждането на „Лейвър къп“. Това е отборен турнир, в който по подобие на „Райдърс къп“ в голфа, съставът на Европа ще играе срещу тим от тенисисти от останалия свят.

Първото издание ще бъде през септември в Прага.Самият Род е останал възхитен от работата на Лиз Джонсън по статуята. Той е видял модела от глина и е впечатлен.“Това е фантастично!

Лиз е направила нещо прекрасно и наистина е предала главното в моята игра. Надявам се новата скулптура да доведе още повече зрители в Мелбърн парк. и може би да окуражи хората да хванат ракетата и да започнат да играят. Мисля, че доброто изкуство извисява духа и вдъхновява душата“, заяви Лейвър.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни

Menu Title