Аршинкова очаква още по-добри резултати през 2017

18 Дек., 2016
315 преглеждания

 

Аршинкова очаква още по-добри резултати през 2017

Аршинкова очаква още по-добри резултати през 2017

Аршинкова очаква още по-добри резултати през 2017

Аршинкова очаква още по-добри резултати през 2017 Свързани играчи
Петя АршинковаТагове Петя Аршинкова 18-12-2016 15:13 | Tennis24.bg За Петя Аршинкова остава още един турнир, преди да дойде време за почивка. През приключващия сезон българката, която е родена през 1998-а, дебютира в турнира на Женската тенис асоциация в Истанбул, спечели държавното първенство до 18 г. „DEVIN CUP“, като хубави спомени има и от надпреварите в Созопол.

Ето какво още каза за сайта на БФТ българската тенисистка:„Следващата седмица ще участвам в последния си турнир за сезона, който ще е в Казабланка (Мароко). През тази година участвах изцяло само в професионални турнири за жени, предимно с награден фонд от 10,000 долара и няколко от по-висока категория. Изключение правят само Държавните лични първенства до 18 години и за жени, както и Европейското лично първенство.Най-хубавите моменти от тази година свързвам с първото си участие на турнир от календара на WTA в Истанбул и представянето ми на международните турнири за жени, проведени в България.

Усещането да играеш на такова ниво и с такива елитни състезатели е невероятно. Научаваш се на много, дори само да си сред тях и да ги наблюдаваш как тренират, какъв режим спазват, кога и с какво се хранят и т.н. Обичам да играя пред родна публика и винаги очаквам с нетърпение да дойде време за турнирите в България.

Представих се убедително на републиканските първенства – до 18 години станах шампионка, а за жени – вицешампионка. Също така благодаря на Българската федерация по тенис за предоставената възможност да играя в основната схема на турнирите с награден фонд от 25,000 долара. От турнирите в Созопол останах с много положителни емоции след спечелването на втората ми професионална титла на двойки и достигането до четвъртфинал и полуфинал на сингъл.Като цяло имах доста високи цели за тази година, успях да постигна част от тях.

Доста работих върху това да подобря играта си във всички аспекти и мисля, че през следващия сезон ще се радвам на още по-добри резултати.Планирам след този турнир да се прибера вкъщи за празниците, които ще прекарам със семейството си и същевременно ще се подготвям за новия сезон, който най-вероятно ще започне за мен през втората половина на януари.“, завърши Аршинкова. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни

Menu Title