Верижна катастрофа затвори магистрала Тракия

31 Дек., 2016
208 преглеждания

 

Верижна катастрофа затвори магистрала Тракия

Верижна катастрофа затвори магистрала Тракия

Верижна катастрофа затвори магистрала Тракия

Верижна катастрофа затвори магистрала Тракия 31-12-2016 11:00 | Tennis24.bg
Верижна катастрофа с десетки автомобила затвори за часове автомагистрала „Тракия” при разклона за Карнобат. При инцидента няма пострадали, заявиха от полицията.Магистрала „Тракия” в района Бургас – Карнобат е затворена и в двете посоки.

В района метеорологичната обстановка е тежка. На място са изпратени 1 санитарно-спасителен всъдеход – тип амфибия, 1 влекач „Татра“ 8х8 и 1 верижна машина МТЛБ. Извозени са 10 граждани от мястото на инцидента в хотел в Карнобат. На място има хора, които са отказали да бъдат евакуирани и са останали в автомобилите си.

От АПИ са изпратени 8 снегопочистващи машини.Министър-председателят в оставка Бойко Борисов свика кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас. В щаба участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, началникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, началникът на отбраната Константин Попов и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов. Към момента има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили на пътя Бургас – Айтос, стана ясно по време на заседанието на щаба и за всички желаещи от тях са осигурени места за настаняване.

„Искам да призова хората, които са на магистрала „Тракия”, за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление“, каза премиерът в оставка на брифинг в МВР.Към 18:30 часа старият път София-Варна, в участъка между Ветрино и Девня, е затворен за движение в двете посоки, поради аварирал тежкотоварен автомобил, който трябва да бъде изтеглен.Ограничено е движението на МПС над 12 тона по пътя Обзор-Слънчев Бряг поради снегонавяване. Пътят Разград-Шумен беше затворен поради снегонавяване, но след 19 часа беше отворен, но само за леки коли.

Забранено е движението на превозните средства над 12 тона. Също така е ограничено движението по пътя Суворово-Ветрино заради силен снеговалеж. Ограничено е движението по пътя Добрич-Албена заради снегопочистване. Също се ограничава движението на МПС над 12 т през Ришкия проход.

Обходен маршрут: Сунгурларе-Петолъчката-Карнобат. Ограничено е движението и по пътя Мирилюбово-Изворище поради намалена видимост и снегонавяване. Обходен маршрут: Брястовец – кв. „Черно море“ – Бургас – Ветрен – Миролюбово.

Затворени за товарни автомобили над 10 тона са проходите Котленски и Твърдишки. Останалите автомобили задължително трябва да преминават от там с вериги. Заледени участъци и неопесъчени пътища има в района на Главиница и на разклона за село. Движението в Прохода на Републиката е затруднено от обилен снеговалеж.

Има закъсали тирове, но проходът е отворен и се почиства. През прохода „Шипка“ се преминава при зимни условия, пътната настилка е заснежена и обработена. Забранено е движение на автомобили с обща маса над 10 тона. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни

Menu Title