Федерер ще остане на върха минимум месец

19 Февр., 2018
384 преглеждания

 

Федерер ще остане на върха минимум месец

Федерер ще остане на върха минимум месец

Федерер ще остане на върха минимум месец

На 19 февруари 2018-а година Роджър Федерер официално се завърна на върха на ранглистата и се превърна в най-възрастния №1 в света. Колко време ще се задържи Маестрото „на върха на света“ е невъзможно да се предвиди с точност, но е ясно, че той няма как да бъде детрониран до 18-и март, понеделникът след турнира в Индиън Уелс. Единственият, който може да свали Маестрото от върха е Рафаел Надал. Миналата година, по това време, Надал участва на турнира в Акапулко и игра финал.

В мексиканския курортен град испанецът има да защитава 300 точки, но на този етап участието му в турнира не е на 100% сигурно. Припомняме, че Надал получи контузия в бедрото по време на двубоя срещу Марин Чилич от четвъртфиналите на Australian Open. Дори да се върне в Акапулко и да спечели титлата, Рафа пак няма да успее да си върне първото място веднага. Федерер пък игра на един от любимите си турнири – този в Дубай, където е 7-кратен шампион.

Миналия сезон обаче швейцарецът отпадна във втория кръг, където беше победен от Евгени Донской. Това означава, че Федерер има да защитава само 45 точки. Голямото предизвикателство пред 36-годишния атлет ще започне през март в Щатите, където се провеждат първите два турнира от категория Мастърс 1000 – в Индиън Уелс и Маями. И в двете надпревари Федерер е шампион от миналата година и има да защитава общо 2000 точки.

За справка – Надал достигна до IV кръг в Индиън Уелс и финал в Маями, като и в двата случая беше победен от Федерер. От двата турнира Надал има да защитава общо 690 точки и при добро стечение на обстоятелствата Матадора ще може да си върне водачеството в ранглистата още преди сезона на клей в Европа. Именно на червено обаче Рафа има да защитава 4680 точки (титли в Монте Карло, Мадрид, Барселона, „Ролан Гарос“, както и четвъртфинал в Рим), а Федерер – 0. With his 62 62 win over Grigor Dimitrov in #ABNAMROWTT final, @RogerFederer is ensured to be World No.

1 for at least 4 weeks (19 February-18 March). — ATP Media Info (@ATPMediaInfo) February 18, 2018

Menu Title