Джокович подобри рекорд на Федерер

8 Апр., 2024
16 преглеждания

 

Джокович подобри рекорд на Федерер

Джокович подобри рекорд на Федерер

Джокович подобри рекорд на Федерер

На 36 години и 321 дни, Новак Джокович стана най-възрастният тенисист, който е оглавявал ранглистата на АТР. Сърбинът измести от тази любопитна класация Роджър Федерер, който държеше този рекорд от 2018 г., когато подобри постижение на Андре Агаси. В седмичната класация Джокович продължава да има убедителна преднина пред следващото поколение звезди Яник Синер и Карлос Алкарас, които обаче ще имат своите шансове да погледнат към трона на Джокович по време на сезона на клей в Европа, който официално започна вчера.

В топ 10 има само една промяна. Полякът Хуберт Хуркач се изкачи до осмото място, непосредствено пред Григор Димитров, след като през уикенда спечели титлата на клей в Ещорил (Португалия, АТР 250). През тази седмица Джокович ще участва на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. Сърбинът е водач в схемата и ще почива на старта, а във втория кръг ще се изправи срещу победителя от срещата Роман Сафиулин (Русия) – Хауме Мунар (Испания).

Наскоро Джокович се раздели с Горан Иванишевич, с когото работи през последните близо 6 години и с когото спечели 12 от 24 си титли от Големия шлем.

Menu Title