10 години по-късно: Българин триумфира на US Open

9 Сеп., 2018
3199 преглеждания

 

10 години по-късно: Българин  триумфира на US Open

10 години по-късно: Българин  триумфира на US Open

10 години по-късно: Българин триумфира на US Open

Адриан Андреев спечели титлата на двойки на Откритото първенство по тенис на САЩ – US Open. На финала българинът и неговият партньор Антон Матушевич от Великобритания се наложиха с 6:4, 2:6, 10-8 над представителите на домакините Емилио Нава / Аксел Нефве. Точно преди 10 години с титлата от юношеския турнир в Ню Йорк, само че на единично, си тръгна и Григор Димитров. Успехът изведе хасковлията до лидерската позиция в юношеската ранглиста, след като няколко месеца по-рано той беше спечелил и Уимбълдън.

Финалът на двойките започна отлично за Андреев и Матушевич, които откриха резултата след 6:4 в своя полза. Сетът беше решен от един пробив – в третия гейм. През втората част дуетът на домакините се активизира и на свой ред нанесе удар – пробиви в шестия и осмия гейм се оказаха напълно достатъчни за изравняване на резултата. В шампионския тайбрек играта беше изключително оспорвана, като Андреев и Матушевич показаха по-здрави нерви и затвориха мача с 10-8 точки.

Припомняме, че на единично Андреев, който беше поставен под №7 в схемата при юношите, не успя да довърши двубоя си от първия кръг срещу французина Артур Казо – 2:6, 2:4.

Menu Title