Надал: Повече няма да се боря за първото място

19 Февр., 2018
492 преглеждания

 

Надал: Повече няма да се боря за първото място

Надал: Повече няма да се боря за първото място

Надал: Повече няма да се боря за първото място

Рафаел Надал пристигна в Мексико, където следващата седмица ще оглави основната схема на турнира в Акапулко, който е от категория АТР 500. В понеделник испанецът официално загуби първото място в света, където минимум месец ще остане Роджър Федерер. Рафа не спести суперлативи за швейцареца, с когото винаги са били в близки отношения извън корта. „Той нямаше нужда да стане отново №1, за да докаже, че още е в голямата игра.

Това, което той е постигнал е невероятно и заслужава поздравления“, коментира Надал. „Ранглистата не лъже. В последните 12 месеца Федерер се справи малко по-добре от мен и затова е №1 сега“, каза още Рафа и допълни, че на този етап от кариерата му, позицията в ранглистата няма значение. „Бях №2 в света много дълго време.

Бил съм №1, №3, №5. За мен това не е от значение. Това, което ме прави щастлив е чувството, че имам сили да печеля големи турнири. Няма да се боря да бъда №1 в света повече.

Ще се боря да имам добър сезон. И ако в края на годината имам възможност да съм №1 – това ще бъде ОК. Ще се боря да бъда щастлив и да участвам пълноценно на всички турнири в календара ми. Това е голямата ми цел.

Ще видим къде ще бъда в края на годината“. Надал каза също, че предстоящите няколко месеца са изключително важни за него. „Контузията в Австралия беше инцидент. Сега ще участвам в Акапулко, Индиън Уелс и Маями с пределна мотивация.

След това идва сезонът на клей. Периодът от Акапулко до „Ролан Гарос“ е много важен в сезона за мен“.

Menu Title