Тийм детронира Зверев за място на финал

17 Ное., 2019
350 преглеждания

 

Тийм детронира Зверев за място на финал

Тийм детронира Зверев за място на финал

Тийм детронира Зверев за място на финал

Доминик Тийм детронира действащия шампион от финалите на ATP Александър Зверев след победа със 7:5, 6:3 във втория полуфинал от тазгодишното издание на надпреварата. 26-годишният австриец измъкна равностоен мач, решен в няколко ключови момента. Така той ще играе в най-големия си финал на твърди кортове в неделя срещу Стефанос Циципас, надиграл Роджър Федерер в другия полуфинал. Тийм проби в 12-тия гейм на първата част след третата двойна грешка на Зверев от началото на двубоя, а след това в шестия гейм на втория сет.

Той успя да спаси всички четири точки за пробив, които се отвориха пред Зверев в мача. „Това е една голяма, голяма мечта, която се превръща в реалност. Нереално е“, коментира Тийм след успеха си. До този момент той имаше три участия на финалите на ATP, където беше спечелил само три мача общо и не беше прескачал груповата фаза.

Но тази година австриецът успя да победи Новак Джокович и Роджър Федерер в груповата фаза, а на полуфиналите се справи с шампиона от 2018-та година. Доминик Тийм води с 4:2 в преките двубои срещу Циципас, като и двамата ще играят за най-голямата си титла. През тази година те се срещнаха веднъж – през миналия месец на финала на турнира в Пекин, когато победител се оказа Тийм. _____

Menu Title