Виктория Томова отказа да играе за България

15 Мар., 2023
72 преглеждания

 

Виктория Томова отказа да играе за България

Виктория Томова отказа да играе за България

Виктория Томова отказа да играе за България

Капитанът на България Дора Рангелова обяви състава за тенис турнира „Били Джийн Кинг къп“ в първа група на Евро-африканската група. България ще разчита на две дебютантки – Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Останалите три тенисистки са Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.„От няколко години години говорим за подмладяване на отбора.

През миналата година извикахме две млади перспективни състезателки. Тази година отново взимаме две дебютантки в лицето на Денислава Глушкова и Лия Каратанчева, които показват много добри резултати. Така им предоставяме възможност да вземат участие в това важно събитие“, коментира пред сайта на БФТенис Дора Рангелова.Разговаряхме много пъти с Виктория Томова, но тя иска да концентрира подготовката си към Ролан Гарос.

Без нея ще опитаме да постигнем целта си, а тя е оставане в групата. Вярвам във възможностите на повиканите момичета, допълни Рангелова.Турнирът ще се проведе от 10 до 15 април в Анталия на червени кортове. Четири дни преди това нашите националки ще бъдат на лагер в Анталия.

Останалите отбори в групата са Хърватия, Дания, Египет, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция и домакинът Турция. Тимовете ще бъдат разделени на два групи. Три отбора ще се изкачат в Световна група две на турнира, два отпадат.

Menu Title