Нова победа за Лия Каратанчева! България поведе на Норвегия

13 Апр., 2023
72 преглеждания

 

Нова победа за Лия Каратанчева! България поведе на Норвегия

Нова победа за Лия Каратанчева! България поведе на Норвегия

Нова победа за Лия Каратанчева! България поведе на Норвегия

Женският национален отбор на България поведе на Норвегия с 1:0 победи в четвъртата си среща от груповата фаза на Евро-африканската зона на тенис турнира „Били Джийн Кинг къп“. Мачовете се играят на червени кортове в турския курорт Анталия. Лия Каратанчева направи обрат и се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 над Улрике Еклери. Срещата продължи 2 часа и 14 минути.

Това е трета победа от три мача на сингъл за Каратанчева. Във втория мач на сингъл ще играят Гергана Топалова и Малене Хелгьо.До момента България има две победи и едва загуба на турнира. Нашите момичета се наложиха над Швеция с 2:1 и Хърватия с 3:0 и отстъпиха на Сърбия с 1:2 победи.

Преди днешните мачове България дели второто място в класирането с отбора на Швеция. Сърбия е лидер в подреждането с три победи и нито една загуба. На четвърто и пето място са Дания и Норвегия с по една победа и две загуби, а Хърватия е на последната позиция с три поражения.Утре България ще играе срещу Дания.

Тимовете са разделени в две групи – едната от пет, а другата от шест отбори. Три от тях ще се класират за участие догодина в квалификациите за финалите на турнира, два отпадат в Група 2. Победителите в групите печелят директна промоция, а завършилите на второ място ще играят директен мач за класиране за финалите. Петото място в групата означава бараж за оставане, а шестото директно изпадане.

България е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.Капитан на България е Дора Рангелова. Треньор е Михаил Атанасов, кондиционен треньор е Кирил Симеонов, а физиотерапевт Милен Илиев.

Menu Title