Алкарас първи се класира за Финалите на АТП

18 Юли, 2023
57 преглеждания

 

Алкарас първи се класира за Финалите на АТП

Алкарас първи се класира за Финалите на АТП

Алкарас първи се класира за Финалите на АТП

Карлос Алкарас e първият през настоящия сезон, който събра достатъчно точки, за да се класира за Финалния турнир на АТП, съобщиха от организацията.В неделя Алкарас спечели титлата на Уимбълдън, побеждавайки на финала Новак Джокович и запази първото място в ранглистата на АТП. 20-годишният испанец спечели шест турнира този сезон. Той събра 6675 точки и се класира за финалите на АТП за втора поредна година.

Алкарас не успя да участва в надпреварата през миналия сезон заради контузия.Новак Джокович заема второ място в шампионската ранглиста с 5945 точки и има големи шансове да бъде сред участниците във Финалния турнир на АТП. Той спечели два турнира от Големия шлем този сезон – Откритото първенство на Австралия и „Ролан гарос“.Руснакът Даниил Медведев е трети с 5120 точки.

Четвъртата позиция разделят Стефанос Циципас (Гърция) и Яник Синер (Италия) с по 3175 точки. Финалният АТП турнир ще се проведе от 12 до 19 ноември в Торино (Италия). Осемте тенисисти с най-много точки през сезона участват в последното състезание за годината.Шампион от миналата година е Новак Джокович.

Menu Title