Шампионът Алкарас продължава по план

1 Сеп., 2023
65 преглеждания

 

Шампионът Алкарас продължава по план

Шампионът Алкарас продължава по план

Шампионът Алкарас продължава по план

Шампионът от миналата година Карлос Алкарас се класира за третия кръг на US Open след нова победа в три сета. Този път жертва на испанеца беше Лойд Харис. Алкарас имаше проблеми с южноафриканския си съперник само в третия сет, но вдигна оборотите в правилните моменти и не допусна проблеми в тайбрека, за да спечели с 6:3, 6:1, 7:6 (4). Намиращият се на 177-о място в ранглистата Харис дори направи пробив в подаването на Алкарас за 4:2.

Но испанският фаворит веднага върна брейка и след това изравни, макар и изправен пред нови три възможности за пробив. В тайбрека Харис се съпротивляваше до 4:4, след което пропусна свое подаване и така Алкарас взе мача.“Мисля, че изиграх един страхотен мач от началото до последната топка на корта. Но ако искам да взема нещо по-сериозно на турнира знам, че трябва да държа нивото от втория сет.

Оставам фокусиран, оставам здрав психически. Щастлив съм, че печеля в три сета. Това е много важно в първите кръгове“, доволен е Алкарас. В третия кръг той ще се изправи срещу 26-ия в схемата Даниел Еванс.

Menu Title