Илиян Радулов отстъпи на полуфиналите на юношеския Мастърс

21 Окт., 2023
43 преглеждания

 

Илиян Радулов отстъпи на полуфиналите на юношеския Мастърс

Илиян Радулов отстъпи на полуфиналите на юношеския Мастърс

Илиян Радулов отстъпи на полуфиналите на юношеския Мастърс

Илиян Радулов ще играе срещу Бранко Джурич от Сърбия за третото място на Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти до 18-годишна възраст. Надпреварата се провежда в Чънду, Китай.Българинът отстъпи на полуфиналите с 3:6, 6:7(4) на Йоел Шверцлер от Австрия. Срещата продължи 1 час и 39 минути, а той имаше преднина от 5:3 във втория сет.

Радулов започна мача с пробив още в първия гейм, но загуби следващите четири гейма за 1:4. До края на сета нови пробиви нямаше и Шверцлер спечели с 6:3.Българинът изостана с 1:3 във втория сет, но направи страхотна серия и поведе с 5:3. При този резултат той сервира за спечелване на сета, но загуби подаването си.

До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Шверцлер поведе с 6:4 точки и от първата си възможност затвори мача в своя полза.Така Шварцлер си върна за загубата от Радулов на полуфиналите на турнира в Пловдив.В момента Илиян Радулов се намира на осмо място в световната ранглиста за юноши.

През тази година Радулов спечели титлите на турнирите от категория J300 в Пловдив и Вашингтон. Илиян стигна и до четвъртфиналите на турнирите от Големия шлем за юноши – Ролан Гарос и Откритото първенство на Австралия.Българинът спечели и първата си титла за мъже от турнири на ITF. Той триумфира на турнира в Пазарджик през месец май с награден фонд 15 хиляди долара.

Илиян Радулов е вторият българин, който се класира за турнира на осемте най-добри юноши през годината. През 2018 г. Адриан Андреев завърши на трето място.

Menu Title