Шест българчета се класираха за втория кръг на Еди Хер

29 Ное., 2023
58 преглеждания

 

Шест българчета се класираха за втория кръг на Еди Хер

Шест българчета се класираха за втория кръг на Еди Хер

Шест българчета се класираха за втория кръг на Еди Хер

Йоана Константинова се класира за втория кръг на сингъл при девойките на турнира на клей „Еди Хер“ в Бредънтън, Флорида (САЩ) – едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. от категория J300 на ITF. Константинова направи обрат и се наложи с 1:6, 7:5, 6:4 над Виктория Луиза Барос от Бразилия.

Така Йоана Константинова се присъедини във втория кръг на сингъл към Росица Денчева, Елизера Янева и Ива Иванова при девойките и Илиян Радулов и Иван Иванов при юношите.Във втория кръг Константинова ще играе срещу втората поставена Ива Йович от САЩ.Поставената под №8 Ива Иванова ще играе срещу Акаша Урхобо от САЩ.№11 в схемата Елизара Янева ще играе срещу Анастасия Фирман от Украйна.

Поставената под №12 при девойките Росица Денчева ке играе срещу Хания Аман Минхас от Пакистан.Поставеният под №2 на сингъл при юношите Илиян Радулов ще играе срещу Хю Уинтър от Австралия.Иван Иванов ще играе срещу №9 в схемата Ласе Поертнер от Германия.Българчетата започнаха страхотно и в турнира на двойки.

Европейските шампионки на двойки за девойки до 16 г. Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под №3 в схемата, победиха Теа Фродин и Тейлър Гьотц от САЩ с 6:1, 6:3.Поставените под №2 Ива Иванова и Алиса Октябрева от Русия елиминираха Виктория Барос от Бразилия и Елиджа Инисан от Франция с 6:4, 7:6(4).Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия, поставени под №5, се наложиха над Ариана Аназагасти-Пурсу от САЩ и Лаура Брункел от Дания с 6:3, 7:5.

Поставените под №1 при юношите Илиян Радулов и Родриго Пачеко Мендес победиха Мигел Тобон от Колумбия и Максимо Зейтун от Аржентина със 7:6(2), 6:4.Иван Иванов и Якопо Васами от Италия се наложиха над Танафат Боосаравонгсе от Тайланд и Бернардо Меса от Испания с 6:2, 6:3.Александър Василев и Хенри Бернет от Швейцария отстъпиха драматично на американците Ноа Джонстън и Бенджамин Уилверт с 6:1, 4:6, 8-10.

Menu Title