Пьотр Нестеров с 12-та поредна победа в Кувейт

30 Ное., 2023
37 преглеждания

 

Пьотр Нестеров с 12-та поредна победа в Кувейт

Пьотр Нестеров с 12-та поредна победа в Кувейт

Пьотр Нестеров с 12-та поредна победа в Кувейт

Пьотр Нестеров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове на открито в Ал Захра (Кувейт) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под № 5 Нестеров победи Володимир Якубенко (Украйна) със 7:5, 4:6, 6:4. Срещата продължи 2 часа и 34 минути.Българинът поведе с 5:3 в първия сет, но допусна изравняване.

След това той взе подаването на съперника си в 11-ия гейм и при свой сервис поведе в резултата. Във втората част Нестеров загуби подаването си в последния гейм и Якубенко изравни. В третия сет двамата печелиха геймовете си, а Пьотр успя да пробие в последния гейм и да стигне до крайния успех.За място на полуфиналите Нестеров ще играяе срещу №1 в схемата Янки Ерел (Турция).

Така Нестеров записа 12-а поредна победа във веригата на ITF в Кувейт, където спечели предишните два турнира от същия ранг отново в Ал Захра в края на октомври и в началото на ноември.Участието на Пьотр Нестеров на турнира се осъществява с подкрепата на EGT.Междувременно Адрияно Дженев отпадна във втория кръг на сингъл на турнира на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара.18-годишният Дженев загуби от поставения под №3 в схемата Якуб Паул (Швейцария) с 4:6, 2:6 за 67 минути.

В схемата на двойки Дженев и Назим Махлуф (Алжир) ще играят по-късно днес на четвъртфиналите срещу Петрж Брунцлик (Чехия) и Фридерик Лехно-Васютински (Полша).

Menu Title