Джокович се завръща на любимия си Мастърс турнир

28 Февр., 2024
29 преглеждания

 

Джокович се завръща на любимия си Мастърс турнир

Джокович се завръща на любимия си Мастърс турнир

Джокович се завръща на любимия си Мастърс турнир

Световният номер едно Новак Джокович няма търпение да се завърне на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс (САЩ), където за последно игра преди пет години. Надпреварата в Калифорния започва на 6 март, а сърбинът ще преследва своята шеста титла в турнира и първа от 2016 г., когато на финала не даде шанс на Милош Раонич (Канада) и го победи убедително с 6:2, 6:0. „Здравейте всички тенис фенове.

Ние сме в Индиън Уелс, Калифорния, където за последно играх през 2019 г. Оттогава изминаха пет години, доста дълъг период. Няма никакво съмнение, че това е един от най-добрите турнири в света. Вероятно любимият Мастърс на много от тенисистите, в това число и на мен.

Нямам търпение отново да играя пред едни от най-добрите тенис привърженици в целия свят. Връщам се назад към спомените си от 2008 г., когато спечелих титлата за първи път. Това е една от най-ценните титли в кариерата ми.

Спомням си, че играх срещу Марди Фиш на финала. Впоследствие имах късмета да спечеля трофея още четири пъти, изиграх няколко невероятни двубои тук – срещу Федерер, Надал и други велики тенисисти. Очаквам с нетърпение да стъпя на корта отново. Нека заедно да се насладим на един страхотен турнир“, каза Джокович пред официалния сайт на турнира.

За сърбина това ще бъде първо участие в световния тур след Откритото първенство на Австралия през януари, където той отстъпи на полуфиналите в четири сета пред бъдещия шампион Яник Синер (Италия).

Menu Title