Де Минор срещу Рууд на финала в Акапулко

2 Мар., 2024
24 преглеждания

 

Де Минор срещу Рууд на финала в Акапулко

Де Минор срещу Рууд на финала в Акапулко

Де Минор срещу Рууд на финала в Акапулко

Една победа дели Алекс Де Минор от успешна защита на титлата от АТП 500 турнира на твърди кортове в Акапулко, Мексико. Австралиецът водеше в резултата с 6:3, 2:6, 4:0 срещу Джак Дрейпър, когато левичарят от Великобритания се отказа заради контузия. На финала в неделя Де Минор ще срещне шестия поставен Каспер Рууд. „Много е трудно да се концентрираш в ситуация, в която виждаш, че твоят опонент изпитва проблеми.

От една страна си казваш, че трябва просто да вкарваш топката в полето и да разиграваш, за да изчакаш грешка на съперника. Това, което всъщност трябва да направиш е да играеш твоят тенис, който те е довел до тази фаза на турнира. Определено е трудно в подобен момент“, коментира Де Минор след двубоя. „Загубих втория сет, но останах здраво стъпил на земята.

Виждах, че той има физически проблем. Просто трябваше да запазя спокойствие и да играя моя тенис. Пожелавам на Джак бързо възстановяване. Той е изумителен талант.

Надявам се, че контузията му не е сериозна и скоро отново ще го видим на корта“, каза още австралиецът. Де Минор ще се опита да стане първият тенисист след Давид Ферер (2012-13), който успява успешно да защити трофея от Акапулко. Негов опонент на финала ще бъде Каспер Рууд, който навакса пасив от пробив в третия сет при успеха над втория поставен Холгер Руне с 3:6, 6:3, 6:4 след 2:24 часа игра. „Началото на двубоя не беше лесно за мен.

Холгер изстрелваше ракети от форхенд и бекхенд, нямаше как да отговоря на играта му. На моменти оставах разочарован, особено в края на първия сет и в началото на втория. Определено не играех по начина, по който исках. Усещах, че не правя нещата по правилния начин“, коментира Рууд.

„За мой късмет един пробив във втория сет обърна нещата. Във финалния сет двубоят стана по-физически. Мисля, че Холгер започна да страда физически, дори и след като ме проби“, каза още Рууд, бивш №2 в ранглистата на АТП.

Menu Title