Рафа Надал: Преди месец беше невъзможно да мисля, че ще съм тук

9 май, 2024
23 преглеждания

 

Рафа Надал: Преди месец беше невъзможно да мисля, че ще съм тук

Рафа Надал: Преди месец беше невъзможно да мисля, че ще съм тук

Рафа Надал: Преди месец беше невъзможно да мисля, че ще съм тук

Рафаел Надал ще се завърне на корта тази седмица с участие на Мастърс 1000 турнира в Рим, където той е 10-кратен шампион. Това ще бъде трети турнир на клей за Матадора след участията му на родна земя в Барселона и Мадрид. Миналия вторник 37-годишният тенисист отстъпи пред чеха Иржи Лехечка в четвъртия кръг в испанската столица, след което се отправи към Вечния град. „Малко или много успях да тренирам през последните дни.

Вълнувам се, че отново ще играя в Рим. Това е турнир, който ме връща към много незабравими спомени. Това е третата ми поредна седмица в Тура, трети пореден турнир. Това не ми се беше случвало от много дълго време.

Това е добра новина“, коментира Надал пред сайта на АТР. Доволен от белязания прогрес, Надал вярва, че търпението е ключът към успеха в Рим. Той ще започне участието си в надпреварата с двубой срещу белгийския квалификант Зизу Бергс. „Картината не е еднаква всеки ден.

Не е като да вървя само нагоре или надолу. Дори след Барселона имах няколко тежки момента в Мадрид. Дори и тук, още от първия ден. Но, като цяло линията върви нагоре, няма съмнение.

Щастлив съм да бъда тук днес, защото само преди месец беше почти невъзможно да мисля, че ще участвам последователно в Барселона, Мадрид, а сега и тук в Рим. Нещата се случват“, коментира Надал. „Успях да приема предизвикателството, да приема, че в някои моменти не успях да натисна по начина, по който ми се искаше. Правех нещата по правилния начин и се опитвах да избегна рискове.

Това е причината да продължа да се движа. В Мадрид беше добър тест за мен да изляза на корта в два последователни дни, като единият мач продължи три часа. Имам добри чувства. По отношение на тениса също, защо не?

Тук съм, за да опитам да покажа най-доброто от себе си“, категоричен е Матадора. Надал има 69 победи и 8 загуби във „Форо Италико“, където спечели първата си Мастърс 1000 титла при дебюта си през 2005 г. Тогава на финала бившият №1 в света победи в пет сета Гийермо Кория. Година по-късно надви в решаващия сет за трофея и Роджър Федерер.

Надал, носител на 92 титли от АТР Тура, се върна с добри чувства към първите си спомени от турнира. „Винаги е страхотно, когато съм тук. Публиката е изключително емоционална. С Кория и Роджър направихме невероятни финали в първите ми две участия тук.

След това успях да спечеля титлата още много пъти. Това е турнир, който е част от историята на нашия спорт. Това е традиционен, много важен турнир в календара. Вълнувам се и се чувствам късметлия да бъда отново тук на този етап от моята кариера.

Мотивиран съм да се представя добре“, добави Надал.

Menu Title