Пиер Паганини: Работя с Федерер от 17 години и не спира да ме изумява

17 Апр., 2017
518 преглеждания

 

Пиер Паганини: Работя с Федерер от 17 години и не спира да ме изумява

Пиер Паганини: Работя с Федерер от 17 години и не спира да ме изумява

Пиер Паганини: Работя с Федерер от 17 години и не спира да ме изумява

Пиер Паганини: Работя с Федерер от 17 години и не спира да ме изумява Свързани новини

Федерер настигна Джокович, но Рафа е №1 Федерер: Все още не съм решил за Ролан Гарос Свързани играчи Роджър ФедерерТагове
Пиер Паганини Роджър Федерер 17-04-2017 13:38 | Станко Димов Роджър Федерер започна сезона по феноменален начин, печелейки последователно Откритото първенство на Австралия и „Мастърс 1000” турнирите в Индиън Уелс и Маями. Един от „виновниците” за формата на швейцареца е неговият фитнес треньор Пиер Паганини, който е част от екипа на Маестрото от 2000-а година. Паганини призна, че дори той е останал изненадан от триумфа на Федерер в Мелбърн, дошъл след 6-месечно отсъствие от корта. „Знаех, че той може да играе добре.

Аз, както и всички други в екипа вярвахме, че е добре за Федерер да се върне в началото на сезона. Добре беше, че започна сезона наравно с останалите, но без големи очаквания, след като беше аут за 6 месеца. Но Роджър никога не е губил физическата си сила, дори и когато работи по-малко от останалите”, коментира Паганини. Какво кара един 35-годишен мъж, който от 19 години е в професионалния тенис, все още да има желание да бъде на корта?

Отговорът е лесен: „Страстта. Много е просто. Тенисът е начин на живот за Федерер, той диша с него и успя да намери баланса между личния и професионалния живот.За последните 17 години не е имало нито един ден, в който Федерер да е пълзял на корта.

Понякога той се уморява, но в края на деня работи повече от обикновено. От тази гледна точка той е невероятен играч. Той е специален случай, притежава огромен потенциал и координация, която го превръща във феноменален атлет. Това не означава, че трябва да работи по-малко, а да развива силните си страни и да направи по-голяма разлика.

Вече 17 години работим заедно и не спираме да се изненадваме един друг. Той ме принуждава да бъда изобретателен по време на тренировките, за да му запазя мотивацията”. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.

tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Monte-Carlo Rolex MastersКатегория: МастърсМясто на провеждане: Монте Карло, МонакоНастилка: КлейНаграден фонд: €4,629,725Official Website | Livescore

Menu Title