Спортът компенсира вредата от алкохола

19 Апр., 2017
228 преглеждания

 

Спортът компенсира вредата от алкохола

Спортът компенсира вредата от алкохола

Спортът компенсира вредата от алкохола

Спортът компенсира вредата от алкохола Тагове

спорт здраве 19-04-2017 15:03 | Tennis24.bg Употребата на алкохол се свързва с повишаване на риска от онкологични и сърдечносъдови заболявания. Нови изследвания обаче показват, че спортът и физическото натоварване може да компенсират вредното влияние на алкохола, съобщава British Journal of Sports Medicine.Екип от университети в Канада, Австралия, Великобритания и Норвегия разясняват възможното влияние на физическото натоварване и спорта за намаляване на смъртността от рак.

Тяхното наблюдение се базира на изследване на здравето на жители в Англия (Health Survey for England – HSE) и Шотландия (Scottish Health Survey – SHS), което се прави всяка година. Анализирани са отговорите на 36 370 души след 40-годишна възраст, като специалистите са проследили съдбата на тези хора, което позволява връзката на HSE и SHS с Националната служба по здравеопазване на Великобритания.Учените отчитат 5735 смъртни случая от всички участници в експеримента, като състоянието на тези хора е следено около 10 години. По време на наблюдението участниците са питани за честотата на употребата на алкохол и нивото на спортно натоварване.

14 процента (5307 души) отговарят, че изобщо не пият алкохол, а 13,3 на сто (4845 души) са превишавали количеството алкохол за седмица. Физическото натоварване е отчетено на три нива – спорт, разходки и леко натоварване – например работа в градината.Какви са изводите на учените?Превишаването на количеството алкохол повишава риска за смърт от рак.

Дори и при нормална употреба на алкохол се повишава рискът от онкологично заболяване. Когато тези резултати са анализирани във връзка и с физическото натоварване, се оказва, че тази връзка между алкохола и онкологичните заболявания се отнася за хората, които пренебрегват препоръките за минимално ниво на спорт и физическо натоварване. Защитният ефект на спорта за човешкия организъм се вижда дори и при най-ниското ниво на физическо натоварване.Въпреки, че учените не намират връзка между употребата на алкохол и смъртността от сърдечносъдови заболявания, статистиката показва ясно: във всички случаи спортът и физическото натоварване – дори и минимално, имат защитен ефект на организма, когато хората не употребяват често алкохол.

Източник: noviteroditeli.bg _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК! Коментари На Живо

Monte-Carlo Rolex Masters 2017 1 2 3

Григор Димитров

19-04-2017 18:00

Ян-Ленард Щруф

Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Monte-Carlo Rolex MastersКатегория: МастърсМясто на провеждане: Монте Карло, МонакоНастилка: КлейНаграден фонд: €4,629,725Official Website | Livescore

Menu Title