Григор Димитров срещу Дел Потро (превю)

15 май, 2017
367 преглеждания

 

Григор Димитров срещу Дел Потро (превю)

Григор Димитров срещу Дел Потро (превю)

Григор Димитров срещу Дел Потро (превю)

Григор Димитров срещу Дел Потро (превю) Свързани новини

Димитров на централния корт в Рим в понеделник Григор на 155 точки от Топ 10 ВИДЕО: Гришо прави шоу за публиката на тренировка в Рим Свързани турнири Internazionali BNL d′ItaliaТагове
Григор Димитров Хуан Мартин Дел Потро Рим 15-05-2017 11:27 | Николай Драганов Драганов Григор Димитров определено нямаше голям късмет при жребия за „Мастърс 1000“ турнира в Рим, който отреди още в първи кръг българинът да се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро. Двубоят е тази вечер не преди 20:30 българско време на централния корт и ще бъде проследен с коментар на живо в Tennis24.bg, както и да бъде наблюдаван на някои от следните линкове: ЛИНК 1, ЛИНК 2, ЛИНК 3До този момент Гришо и Дел Потро са се срещали четири пъти, като бившият №4 и шампион от US Open през 2009 година неизменно стига до крайния успех, като е загубил само един сет. Първите им два сблъсъка са през 2013 година, като и двата мача са в зала – в Ротердам и Париж.

Гришо е по-близо до успеха във френската столица, след като печели първия сет, но допуска обрат. Още два пъти двамата се срещнаха през миналата година – на трева в Щутгарт и отново в зала в Стокхолм, а Дел Потро записа чисти победи. Що се отнася до турнира в Рим, Димитров има малко повече успех. През 2014 година Гришо игра полуфинал, където отстъпи на Рафаел Надал.

Най-доброто представяне на Дел Потро е четвъртфинала през 2009 година, а за последно аржентинецът взе участие в тази надпревара през 2013 година. Гришо участва в Рим и през миналия сезон, но отстъпи още в първи кръг на Александър Зверев след тежко поражение с 1:6, 4:6.Макар червените кортове да не са най-любимата настилка на Дел Потро, 198-сантиметровият гигант все пак може да се похвали с четири трофея на клей. За последно той спечели титла на червени кортове през 2012 година в Ещорил, а последният му трофей изобщо дойде през 2016 година в Стокхолм.

През този сезон аржентинецът има 7 победи и 4 загуби, като пропусна голяма част от турнирите, в това число и Australian Open. Всичките му четири поражения обаче дойдоха от играчи от Топ 6 – той бе спрян от Милош Раонич на полуфинал в Делрей Бийч, на два пъти от Джокович (в Акапулко и Индиън Уелс) и един път от Федерер в Маями. Сезонът на клей за Дел Потро започна тежко – той се завърна в любимата си Португалия за турнира в Ещорил, като записа победа в първи кръг, но трагедия в семейството го принуди да се завърне у дома без да успее да изиграе мача си от втори кръг срещу Райън Харисън. _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари На Живо

Internazionali BNL d′Italia 2017 1 2 3

Григор Димитров

15-05-2017 20:30

Хуан Мартин дел Потро

Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Internazionali BNL d′ItaliaКатегория: МастърсМясто на провеждане: Рим, ИталияНастилка: КлейНаграден фонд: €4,835,975Official Website | Livescore

Menu Title