Вавринка проспа сет, но си отмъсти на французин

18 май, 2017
323 преглеждания

 

Вавринка проспа сет, но си отмъсти на французин

Вавринка проспа сет, но си отмъсти на французин

Вавринка проспа сет, но си отмъсти на французин

Вавринка проспа сет, но си отмъсти на французин Свързани новини
Раонич наниза 10 аса за победа в РимСвързани турнири Internazionali BNL d′ItaliaСвързани играчи
Стан Вавринка Доминик Тийм Тагове
вавринка тийм пер куевас куери рим иснър 18-05-2017 09:05 | Любомир Тодоров Програмата на „Мастърс 1000“ турнира в Рим снощи предложи два двубоя, които бяха римейк от Мадрид седмица по-рано. В единия Вавринка взе реванш, а в другия Тийм затвърди доминацията си. Третият поставен швейцарец Стан Вавринка победи Беноа Пер от Франция с 6:3, 1:6, 6:3 и си върна загубата от този съперник в „Каха Махика“, отново във втори кръг. Финалистът от 2008-а контролираше мача в първия сет и го спечели сравнително лесно.

Но във втория Стан все едно не беше на корта, редеше грешка след грешка, счупи ракета от безсилие и Пер изравни бързо частите. Вавринка се мобилизира и проби за 1:0 в решителния сет, след което не даде на опонента си дори да стигне за точка за рибрейк. Така 32-годишният тенисист от Лозана записа успех №22 в италианската столица. Следващият му съперник е американският гигант Джон Иснър.

Доминик Тийм продължи да впечатлява с формата си на клей. В повторение на полуфинала от Мадрид той отново отстрани уругваеца Пабло Куевас, този път със 7:6(4), 6:4 и е на осминафинал. В първата част Куевас проби и при 5:4 сервираше за сета. Австриецът обаче реагира светкавично, направи рибрейк и в последствие взе тайбрека.

Във втората част Тийм проби за 4:3 и затвори двубоя за час и 43 минути. За Доминик това беше 15-а победа на червени кортове за сезона при само 3 загуби. Той спечели титлата в Рио де Жанейро и отстъпи на финалите в Барселона и Мадрид на Рафаел Надал. За да стигне четвъртфинал 23-годишният Тийм ще трябва да отстрани и Сам Куери.

Американецът спря квалификанта от Германия Ян-Ленард Щруф след 6:4, 6:3. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Internazionali BNL d′ItaliaКатегория: МастърсМясто на провеждане: Рим, ИталияНастилка: КлейНаграден фонд: €4,835,975Official Website | Livescore

Menu Title