Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

18 май, 2017
327 преглеждания

 

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии

Дария Радулова: Вече имам предложения от чужди тенис академии Тагове

Дария Радулова Радулова тенис 18-05-2017 15:01 | Tennis24.bg Дария Радулова е лидер на дамския отбор по програмата на българската федерация по тенис „3Т – Тенис Тийм Талант” във възрастта до 14 г., колкото всъщност навърши тя през януари. От началото на сезона родената в Стара Загора състезателка записа страхотни резултати, печелейки 3 титли, последната от които в Мая (Португалия).

В турнира, който бе от най-високата първа категория на Тенис Европа, българката участва заедно със съотборниците си от тима на 3Т. След него тя разкри, че дължи трофея си именно на тях, тъй като те са я подкрепяли и в трудните моменти, и в хубавите. Какви жертви обаче се налага да понася тенисистката заради участията си в множеството турнири, какви са мечтите й,в какво ревю ще участва и какви са шансовете й да се превърне в новата Ана Иванович, Дария разкри специално за Viasport.bg.

– Дария, разкажи малко повече за теб. От кога се занимаваш с тенис, как започна?- Започнах да се занимавам с тенис на 9 години и половина в Хасково при треньорката Невена Шопова. Сега съм на 14.

След като смених няколко клуба, сега съм в родния ми град Стара Загора в клуб Августа Траяна. За мен проектът „3Т“ започна през тази година, тъй като през 2016-а имаше само за 12-годишните. В Мая спечелих първата си титла от него, но се надявам да има още много до края на година.- А какви изяви имаше извън проекта?

– От началото на година спечелих още два международни турнира, които не бяха включени в програмата на „3Т“ – в Сърбия и Румъния. Станах шампионка и на държавното първенство през зимата на сингъл и на двойки. Като цяло и предишната година съм играла по доста международни турнири, но усещането да си с отбор е съвсем различно. Преди бях сама, само с баща ми, а сега имам треньор и приятели от отбора, които ме подкрепят постоянно.

– Какви са целите ти в тениса?- Мечтата ми е да стана номер 1 в света. За тази година очакванията ми са да се представя максимално добре в турнирите, на които ми предстои да участвам по проекта „3Т“. Бих искала да спечеля и лятното държавно първенство до 14 г.

и да отида на Европейски купи и европейското лично, което ще е много голям успех за мен, тъй като там се явяват първата и втората от всяка държава от континента. Да постигна успех там също е много важно за мен.ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК! _____Мобилната версия на Tennis24.

bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Internazionali BNL d′ItaliaКатегория: МастърсМясто на провеждане: Рим, ИталияНастилка: КлейНаграден фонд: €4,835,975Official Website | Livescore

Menu Title