Тийм прекъсна серията на Надал

19 май, 2017
471 преглеждания

 

Тийм прекъсна серията на Надал

Тийм прекъсна серията на Надал

Тийм прекъсна серията на Надал

Тийм прекъсна серията на Надал Свързани новини
Зверев и Иснър определят единия финалистСвързани турнири Internazionali BNL d′ItaliaСвързани играчи
Рафаел Надал Доминик Тийм Тагове
тийм надал рим клей 19-05-2017 18:51 | Любомир Тодоров Доминик Тийм нанесе първа загуба на Рафаел Надал на клей за сезона и се класира на полуфинал на турнира в Рим от сериите „Мастърс 1000“.Осмият поставен австриец спечели в най-качествения мач до момента на тази настилка този сезон с 6:4, 6:3 срещу седемкратния шампион в състезанието за час и 51 минути игра и прекъсна серията на испанския левичар от 17 поредни победи на червени кортове. Двамата се срещнаха за трета поредна седмица като Надал спечели на финалите в Барселона и Мадрид. Тийм започна срещата с пробив, който затвърди.

Австриецът показа, че си е научил урока от двете поредни загуби от Рафа. Игралият и в София тенисист от Винер Нойщад продължи да доминира, да ниже уинъри и от форхенд, и от бекхенд и направи втори брейк за 4:1. При 5:2 сервираше за сета, но Надал отказа да се предаде и върна единия пробив при четвъртата си възможност. При втория опит да приключи частта обаче Доминик не трепна, поведе с 40:15 и дочака грешка на левичаря от Манакор, за да приключи.

Надал изравни играта, но отново съперникът му стигна до две поредни точки за пробив в петия гейм, които отрази. Тийм постигна своето, като направи брейк за 4:3. Той стигна до брейкпойнта с невероятен печеливш удар от бекхенд по диагонала и го реализира с мощен форхенд по правата. Рафа реагира като ужилен и в следващия гейм поведе с 40:15 след двойна грешка на 23-годишния си опонент.

Но Доминик запази хладнокръвие и отрази общо 3 брейкбола, преди да затвърди. В деветия гейм от 15:40 австриецът стигна до мачбол и го реализира след топка в аут на испанеца.За Тийм това е втора победа срещу Краля на клея след тази на полуфинала в Буенос Айрес през 2016 година (6:4, 4:6, 7:6). На полуфинала в Рим победителят очаква спечелилия в сблъсъка между Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро.

_____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Internazionali BNL d′ItaliaКатегория: МастърсМясто на провеждане: Рим, ИталияНастилка: КлейНаграден фонд: €4,835,975Official Website | Livescore

Menu Title