Зверев пречупи Иснър за първи Мастърс финал

20 май, 2017
523 преглеждания

 

Зверев пречупи Иснър за първи Мастърс финал

Зверев пречупи Иснър за първи Мастърс финал

Зверев пречупи Иснър за първи Мастърс финал

Зверев пречупи Иснър за първи Мастърс финал Свързани новини
Ноле довърши Дел Потро по пътя към полуфинала в РимСвързани турнири Internazionali BNL d′ItaliaСвързани играчи
Джон Иснър Александър Зверев Тагове
зверев александър зверев иснър рим 20-05-2017 18:13 | Николай Драганов Драганов Александър Зверев се класира за своя първи „Мастърс“ финал в кариераса след победа с 6:3, 6:7(5), 6:1 над Джон Иснър в първия полуфинал при мъжете на турнира в Рим. 20-годишният германец записа трета победа от три мача срещу Иснър, като и двата им предишни сблъсъка бяха в надпревари от „Мастърс“ категория – в Шанхай през 2016 и тази година в Индиън Уелс, когато Зверев стигна до успеха след три тайбрека. До този момент в кариерата си Саша Зверев имаше няколко четвъртфинала в „Мастърс“ надпревари, но още с победата над Раонич младият германецът подобри това постижение. Утре той ще има възможност да спечели първи трофей от тази категория, а негов съперник ще бъде победителя от сблъсъка между Новак Джокович и Доминик Тийм.

Зверев става и най-младият играч, достигал до финал на „Мастърс“ турнир след Новак Джокович, който през 2007-ма година в Маями беше на 19 години. Саша е и първият германец финалист от 2002 година насам, когато до тази фаза достигна Томи Хаас. Общо в кариерата на Зверев финалът ще бъде под №6, като германецът е спечелил три титли до този момент – една през 2016-та година и две през този сезон – в Мюнхен и Монпелие. Двубоят между Зверев и Иснър започва равностойно, като намиращият се под №17 в света германец успя да се възползва от единствената точка за пробив, открила се пред един от двамата играчи на корта в първата част в петия гейм за 3:2.

Повече от равностоен беше и вторият сет, в който двамата сервираха отлично и този път точки за пробив изобщо не се откриха. В тайбрека Саша загуби първите си два сервиса, а Иснър успя да победе с 5:0. Германецът не се предаде и върна първия минибрейк, но нямаше сили за повече. В третия сет Зверев успя да стигне до ключов пробив още в във втория гейм и набързо поведе с 3:0, а при 3:1 се измъкна от резултат 0:40 в своето подаване.

Иснър така и не успя да преодолее това разочарование и още в следващия гейм на свой ред допусна втори пробив, а минута по-късно с категоричен гейм Саша затвори мача в своя полза. _____Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.

bg) може да видите ТУК! Коментари Блог От авторитеНазаем Новини Най-четениПоследни Турнир на седмицата Турнир: Internazionali BNL d′ItaliaКатегория: МастърсМясто на провеждане: Рим, ИталияНастилка: КлейНаграден фонд: €4,835,975Official Website | Livescore

Menu Title