Надал нападна Мъри за късното отказване

31 Авг., 2017
286 преглеждания

 

Надал нападна Мъри за късното отказване

Надал нападна Мъри за късното отказване

Надал нападна Мъри за късното отказване

Рафаел Надал започна с чиста победа участието си на US Open 2017. На старта испанецът се наложи с 3:0 сета (7:6, 6:2, 6:2) над Душан Лайович, а след срещата даде традиционна пресконференция, на която коментира различни теми. Една от тях беше решението на Анди Мъри да се откаже от участие в турнира ден, след като беше изтеглен жребият. Надал сподели, че не разбира избора на шотландеца и каза, че ако някой не е здрав, то това трябва да се каже още преди жребия, а не часове след него.

„Видях Мъри когато пристигнах в Ню Йорк. Поздравихме се. През цялото време мислех, че той ще играе на US Open, след като е тук и тренира. Беше малко странно, че той се отказа от участие на сутринта след тегленето на жребия.

Беше странно и трудно за разбиране решение, но най-лошата новина е, че той не е здрав и аз му пожелавам бързо възстановяване. Контузиите са лоша новина за всеки. По-добре от всички знам за какво става въпрос (усмихва се). Така че му пожелавам да оздравее бързо, това е най-важното“, коментира Надал.

Попитан какво е имал предвид под „странно решение“, Рафа допълни: „Странно е, да. Защото жребият се тегли в петък, а той се отказа в събота сутринта. По принцип ти искаш да продължиш да тренираш до последния възможен момент. Никой не се отказва в събота сутринта.

Ако се откажеш, то това се прави в понеделник сутринта или неделя вечерта, а не в събота сутринта. Ако считаш, че няма смисъл да чакаш до последния момент, то тогава го правиш преди жребия. Точно затова казвам, че решението му е странно. Но, разбира се, той си има своите причини, при това негативни – в крайна сметка Анди няма да играе тук“.

Ако Мъри се беше отказал преди жребия, то поставен под №2 в Ню Йорк щеше да бъде Роджър Федерер. В такъв вариант Надал и Федерер можеха да се срещнат само на финал, а не на полуфинал, както е разпределена схемата в момента.

Menu Title