Удар по Синер – няма да играе у дома в Рим

5 май, 2024
14 преглеждания

 

Удар по Синер - няма да играе у дома в Рим

Удар по Синер - няма да играе у дома в Рим

Удар по Синер – няма да играе у дома в Рим

Яник Синер се оттегли от участие в Мастърс 1000 турнира в Рим другата седмица заради травма в бедрото. Контузията е от мачовете на турнира в Мадрид, обясни номер 2 в световната ранглиста.Въпросната травма може да възпрепятства подготовката му за Откритото първенство на Франция и това го кара да бъде особено внимателен. В испанската столица той се оттегли преди четвъртфинала срещу канадеца Феликс Оже-Алиасим.

22-годишният италианец обяви, че е буквално с разбито сърце да вземе решението да пропусне домашния турнир, който се провежда от 8 до 19 май.“Не е лесно да напиша това съобщение, но след като отново разговарях с лекари и специалисти за моите проблеми с тазобедрената става, трябва да съобщя, че за съжаление няма да мога да играя в Рим“, написа Синер във Фейсбук. „Разбира се, много съм тъжен, че няма да мога да се възстановя, тъй като това е един от любимите ми турнири. Очаквах с нетърпение да се върна и да играя у дома пред италианската публика“, допълва още звездата.

Отпадането на Синер е втората голяма загуба за организаторите, след като те бяха принудени да преглътнат оттеглянето на специалиста на клей и номер 3 в световната ранглиста Карлос Алкарас. Испанецът все още не може да се възстанови напълно от контузия в ръката.

Menu Title