Триумф за Слоун Стивънс в Ню Йорк (снимки)

11 Сеп., 2017
291 преглеждания

 

Триумф за Слоун Стивънс в Ню Йорк (снимки)

Триумф за Слоун Стивънс в Ню Йорк (снимки)

Триумф за Слоун Стивънс в Ню Йорк (снимки)

Слоун Стивънс е новата шампионка на US Open. 24-годишната американка победи сънародничката си Мадисън Кийс с 6:3, 6:0 на финала в Ню Йорк.В битка на две дебютантки на финал от Големия шлем Стивънс успя да се справи с напрежението и емоции по-добре и да стигне до трофея. Слоун, която е 83-а в световната ранглиста, стигна до най-големия успех в кариерата си след 1 час игра и за този триумф получи чек на стойност 3,7 милиона долара.

Турнирът при жените се превърна в празник за домакините още от полуфиналите, за които се класираха четири американки.Финалът също трябваше да потвърди, че американският тенис е във великолепно състояние. Той обаче не отговори на очакванията, като и двете бяха нервни и допускаха грешки, а качествените изпълнения бяха рядкост. Все пак Стивънс беше тази, която успя да се събере и в крайна сметка триумфира с първата си мейджър титла.

ГАЛЕРИЯ НА НОВАТА ШАМПИОНКА!„Все още не мога да осъзная какво точно се случва. Вероятно ще ми трябват няколко дни да отминат, за да се отдалеча малко и на спокойствие да анализирам успеха. Да осъзная, че съм спечелила US Open“, коментира Стивънс след срещата.

Тъмнокожата състезателка приключи финала с 10 печеливши удара и едва 6 непредизвикани грешки. Самната тя не успя да повярва на статистическите факти. „Искате да ми кажете, че съм допуснала само 6 грешки в целия финал? Аз?

Не мисля, че това някога ми се е случвало преди. Тази статистика е изненадваща за мен“.Новата шампионка разкри формулата на успеха. „Супер просто е.

Преди срещата бях нервна. Затова се опитах да запазя спокойствие и да тичам след всяка топка. Това беше. Просто е“.

Menu Title