Какво да очакваме от новия тенис сезон при мъжете?

9 Ян., 2018
516 преглеждания

 

Какво да очакваме от новия тенис сезон при мъжете?

Какво да очакваме от новия тенис сезон при мъжете?

Какво да очакваме от новия тенис сезон при мъжете?

През 2017 година България имаше много поводи за гордост в тениса. Всички успехи бяха свързани със само един роден тенисист – Григор Димитров. Хасковлията спечели първата си Мастърс титла в Синсинати, а в края на годината спечели и финалния Мастърс в Лондон, с което се нареди сред най-големите в този спорт. След прекрасния си сезон, Гришо завърши под номер 3 в световната ранглиста като пред него останаха единствено величията Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Ще успее ли Григор Димитров да задържи високото ниво и през 2018 година и какво да очакваме като цяло от новия тенис сезон?Още в първите дни на годината сезон 2018 стартира като Гришо участва на турнира в Бризбейн от категорията ATP 250, където през миналата година спечели титлата. Той обаче отпадна на полуфиналите от представителя на домакините Ник Кирьос и не успя да защити трофея си. Със сигурност на нашето момче му е нужно малко време на корта, за да забрави големите емоции от края на миналата година и отново да покаже най-добрия си тенис.

Само след няколко дни стартира Откритото първенство на Австралия, което може да гледате на живо в спортния букмейкър Bet365. През миналата година Гришо достигна до полуфиналите, където загуби от Рафаел Надал в един от мачовете на сезона. Българинът със сигурност ще се цели високо в Мелбърн, след като Надал и Джокович не са в топ кондиция, а Анди Мъри и Кей Нишикори се отказаха от турнира. Фаворит за спечелването на надпреварата в Австралия е световният номер 1 Роджър Федерер, който ще защитава трофея си и ще открие сезона на кортовете в Мелбърн.

През миналата година Федерер изпрати един от най-добрите си сезони като показа невероятен тенис дори и на 36 години. „Маестрото“ записа 57 победи и 6 загуби като завоюва две от титлите от Големия шлем. Сезонът за швейцареца стартира прекрасно като той спечели Откритото първенство на Австралия и турнирите в Маями и Индиън Уелс. След тази натоварена програма, Роджър си взе почивка от над месец и се завърна за турнирите на трева като по безапелационен начин спечели титлата Хале и триумфира на Уимбълдън.

Втората половина от сезона също бе успешна за Федерер като той спечели титлите в Базел и Шанхай, а на финалния Мастърс в Лондон отпадна на полуфиналите от Давид Гофен. Със сигурност и през сезон 2018 Роджър Федерер ще подбере внимателно турнирите, на които ще участва. Живата легенда на тениса е фаворит според букмейкърите за титлата в Мелбърн този месец, а няма как да пропусне и Уимбълдън, където ще защитава трофея си. Големият въпрос е дали този сезон Федерер ще участва на Ролан Гарос, след като пропусна целия сезон на клей през 2017-та.

Със сигурност швейцарецът ще обогати витрината си с нови трофеи и не е изключено това да е последният му сезон в ATP.Новата година ще бъде изпълнена с вълнуващи тенис битки между най-големите титани, за тези от вас които допълват тръпката от всеки турнир и със залози трябва да се подготвите и да изберете най-подходящия букмейкър. Актуална информация може да следите на сайта BGbookies за лицензираните букмейкъри опериращи на територията на България.Един от най-големите въпроси преди старта на сезон 2018 в мъжкия тенис е в каква форма ще се завърне Новак Джокович.

Сърбинът в момента е под номер 14 в световната ранглиста, но е сред топ 3 на фаворитите за титлата на първия турнир от Големия шлем в Австралия. Джокович не е играл официален мач от Уимбълдън насам, когато получи контузия и се отказа в 1/4-финалния си мач срещу Томас Бердих. През миналия сезон сърбинът постигна 33 победи и допусна 8 загуби. Джокович спечели само в турнира – в Доха и в Ийстбърн, но ако е здрав през 2018 година със сигурност ще направи много по-силен сезон и ще бъде в сметките за всяка голяма титла.

Третият от голямата четворка – Рафаел Надал, приключи 2017 година с контузия като се отказа още в първия си мач на финалния Мастърс в Лондон. Травмата на испанеца обаче не бе сериозна и той ще бъде на линия още за старта на турнирите през 2018 година. Рафа ще започне участието си в Мелбърн, където миналата година игра финал, загубен от Федерер. През миналия сезон Надал демонстрира за пореден път класата си на клей, спечелвайки титлите в Барселона, Мадрид, Рим и Париж.

Испанецът завърши сезона с 2 титли от Големия шлем като бе над всички и на Откритото първенство на САЩ. Надал добави към успехите си и титлата в Пекин през октомври, където елиминира Григор Димитров на 1/2-финалите. И през новия сезон Рафа Надал ще бъде големият фаворит за трофеите на клей, а също така ще е интересно как ще се представи в първата част от сезона след добрите резултати миналата година.Ситуацията пред бившият номер 1 Анди Мъри изглежда най-сложна.

Той получи тежка травма в края на миналото лято и стана ясно, че няма да е готов за началото на сезона и неговата цел е да бъде в оптимална форма за Уимбълдън. Мъри се срина до 19-ото място в ранглистата и пропадането му ще продължи, но всички очакваме от него да се завърне с хъс за победа и мотивация, която да му помогне да спечели още титли от Големия шлем. През 2018 година се очаква много и от младите таланти Александър Зверев, Денис Шаповалов, Андрей Рубльов и Хьон Чун, който спечели титлата на Next Gen в Милано. Зверев дори може да бъде поставен редом до най-добрите и не случайно е номер 4 в света.

Германецът изпрати най-силната си година и се надява на още титли през 2018-та.

Menu Title