Халеп се контузи в първия си мач в Мелбърн (видео)

16 Ян., 2018
360 преглеждания

 

Халеп се контузи в първия си мач в Мелбърн (видео)

Халеп се контузи в първия си мач в Мелбърн (видео)

Халеп се контузи в първия си мач в Мелбърн (видео)

Световната №1 Симона Халеп започна с чиста победа участието си на Australian Open. Румънката се наложи със 7:6 (5), 6:1 над Дестъни Аява (Австралия), като в първата част ѝ се наложи да отразява сетбол. Във втория гейм на втория сет водачката в схемата усука неприятно глезена на левия си крак, като първоначално изглеждаше, че контузията е сериозна. В крайна сметка обаче румънката демонстрира борбения си дух и не само остана на корта, но доигра срещата на високо ниво.

След двубоя обаче Халеп призна, че травмата в глезена я притеснява много. „През последните години имах много проблеми с този глезен и ако трябва да бъда честна съм притеснена. В момента най-важното нещо за мен е да се възстановя добре. Ще направя каквото трябва и се надявам, че ще бъда в оптимално състояние за следващия ми двубой“, коментира румънката.

„Тя (Аява) е много талантливо момиче и съм сигурна, че и предстои бляскава кариера“, каза още Халеп, като сравни стила на игра на 17-годишната австралийска с този на носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс. Във втория кръг на Australian Open Симона Халеп ще срещне бившата полуфиналистка от надпреварата Южени Бушар. A scary moment for [1] Simona Halep. Currently getting treatment on her left ankle.

Stand by for updates…#AusOpen pic.twitter.com/z3FIMXkJBG — #AusOpen (@AustralianOpen) January 16, 2018

Menu Title