Якуб Меншик пред Tennis24.bg: Сервисът ми ще е оръжие срещу Димитров

26 Апр., 2024
13 преглеждания

 

Якуб Меншик пред Tennis24.bg: Сервисът ми ще е оръжие срещу Димитров

Якуб Меншик пред Tennis24.bg: Сервисът ми ще е оръжие срещу Димитров

Якуб Меншик пред Tennis24.bg: Сервисът ми ще е оръжие срещу Димитров

Златка Замова, Мадрид, специално за Tennis24.bgЯкуб Меншик, една от свежите изненади на настоящия тенис сезон, вчера победи с 6:4, 7:6 Яник Хафман (Германия) на Мастърс 1000 турнира Мутуа в Мадрид (9,25 М евро) и си осигури 10 точки за ранглистата на АТП, където е 74-ти, плюс чек за 20 600 евро. 18-годишният младеж от Простежов, Чехия, е съперник на деветия в схемата Григор Димитров утре събота, вероятно след 17 ч на корт 3 в “Каха Махика“ (мачът е четвърти по програма).Якуб, който е висок колкото и хасковлията – 193 см, разказа специално за кореспондента на Tennis24.

bg за победата над Ханфман и очакванията за предстоящия сблъсък с Димитров: “Имам загуба от Ханфман преди 2 години на “Чалънджър“ в Братислава, както и очаквах тук беше много тежък мач. Пък и не съм играл на червени кортове 9 месеца. Тук е доста бързо, и с надморската височина малко е лудо, щом топката лети светкавично при сервис или разиграване. Но ми пасва на играта, върви ми, макар да съм дебютант.

Висок съм, имам силен сервис, играя от по-задна линия, добре се чувствах. Е, идвал съм с родителите ми като зрител преди 5 години, гледах тогава Григор Димитров… В последните месеци е в добра форма, в Маями показа топ ниво и, че заслужава Топ 10. Ентусиазиран съм с играта си тук и да победя още някой топ-играч!

“17-годишен, Меншик изненада Фабио Фонини на последния US Open, после Денис Шаповалов на Australian Open, надви Анди Мъри, Андрей Рубльов, също Гаел Монфис в Доха да стигне първи АТП-финал, където Карен Хачанов го обърна от 2:5 в тайбрека на първия сет. Но стана най-младият тенисист в Топ 100 и е гладен за възход.Григор е страхотен, много опитен играч и ще е доста трудно, разбира се. Надявам се сервисът да ми е оръжието.

“ Якуб е голям футболен фен, миналата неделя се похвали щастлив със снимка от трибуните на стадион “Сантяго Бернабеу“, радвайки се за победата на любимия си тим Реал Мадрид с 3:2 над Барселона с гол на Белингам в последната минута. Чехът призна за възхищението от петкратния победител Рафа Надал, завърнал се с победа вчера на турнира след 2 години отсъствие.“Като малък следях Рафа по телевизията, той вече бе спечелил 15 Гран Шлем-турнири, заради него, Ноле, Роджър.. изобщо се запалих по тениса и да се състезавам..

Днес го виждам още да побеждава на корта, жалко че дълго време има контузии, но е вълнуващо да съм редом до тези момчета и имам възможност да съм с тях в тура..“

Menu Title