Поредна наказателна акция на Рафаел Надал

19 Ян., 2018
361 преглеждания

 

Поредна наказателна акция на Рафаел Надал

Поредна наказателна акция на Рафаел Надал

Поредна наказателна акция на Рафаел Надал

Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал се класира с лекота за осминафиналите на Australian Open. Това стана факт, след като испанецът надви с категоричното 6:1, 6:3, 6:1 представителя на Босна и Херцеговина – Дамир Джумхур. От началото на турнира Надал няма загубен сет, като в 5 от изиграните общо 9 е губил само по един гейм. В двубоя днес Надал сервира на обичайното добро ниво, макар да допусна един пробив на подаването си.

Матадора приключи срещата с ас по диагонала, реализирайки третия открил се пред него мачбол. „Няма лесни мачове в турнирите от Големия шлем. Уважавам всеки един от съперниците си и съм готов да се боря дълго време. Мисля, че мога да бъда доволен от представянето си днес“, коментира Надал след срещата.

„Започнах с много добро ниво, а това помага много. Понякога допусках грешки, но генерално нивото на представянето ми беше добро. Дамир е разнообразен тенисист, затова опитвах различни вариации на игра. Този турнир винаги е бил много специален за мен, имам специална връзка с феновете на тениса тук.

Радвам се, че ще се завърна на корта отново в неделя. Винаги, когато играя атмосферата е страхотна, а това ме мотивира още повече“.В неделя Рафаел Надал ще се изправи срещу Диего Шварцман, който по-рано днес надви с 3:1 сета Александър Долгополов.

Menu Title