Пол Макнами: Имахме късмет с Вавринка (снимки)

3 Февр., 2018
367 преглеждания

 

Пол Макнами: Имахме късмет с Вавринка (снимки)

Пол Макнами: Имахме късмет с Вавринка (снимки)

Пол Макнами: Имахме късмет с Вавринка (снимки)

Турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами призна, че организаторите са имали късмет да попълнят жребия с играч като Стан Вавринка. Припомняме, че именно швейцарецът замени в последния момент Григор Димитров, който няма да защитава трофея си заради контузия в рамото. „Контузии се случват, за съжаление Григор Димитров трябваше да се откаже. Беше изненада и за нас, и за Стан Вавринка.

Трябваше да търсим спешно решение и всичко стана много бързо. Много сме му благодарни, че се съгласи“, коментира Макнами след днешния жребий за основната схема, където очаквано Вавринка е поставен под №1. „Разговарях с хора от АТP, които ми казаха, че не помнят подобно нещо да се е случвало. Стан е един от малкото действащи тенисисти с три титли от Големия шлем.

Това само по себе си говори какъв играч ще имаме възможност да гледаме в София.Естествено, имахме и късмет в ситуацията с него, че той отпадна рано в Австралия и в програмата му тази седмица беше свободна. За него също ще бъде добре, че идва в София, защото ще получи възможност да изиграе няколко мача. Най-важното е, че той е здрав“, каза още Макнами.

Самият Вавринка пък ще стартира в София директно от втория кръг, където ще срещне квалификант или Александър Донски (България). ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ЗА ОСНОВНАТА СХЕМА

Menu Title